Komentara: 0
Pregleda: 1569

Tenis: Uspešan vikend za mlade tenisere Spartaka

18.09.2023. u 10:49h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend bio je izuzetan za tenisere Spartaka, Lana Virc je trijumfovala na Sofia Kupu dok je Dušan Obradović osvojio fjučers u Kuršumlijskoj Banji.
Tenis: Uspešan vikend za mlade tenisere Spartaka

Teniser Spartaka Dušan Obradović osvojio je turnir u Kuršumlijskoj Banji nakon čega će znatno poptaviti svoj plasman na ATP listi. U prvom kolu pobedio je  Milana Drinića sa 2:0, nakon toga sa maksimalnih 2:0 savladao je Nicolasa Buitragoa iz Kolumbije, zatim je sa 2:1 bio bolji od šestog nosioca Vlada Dancua iz Rumunije. U polufinalu Obradović je bio veoma ubedljiv, pobedivši tenisera iz Italije, Franceska Ferrarija sa 6:2, 6:1.

Tenis: Uspešan vikend za mlade tenisere SpartakaPobednički pehar osvojio je nakon pobede nad favoritom Svatoslavom Gulinom iz Rusije sa 2:0 (6:2, 6:3) koji je bio peti nosilac i trenutno 200 mesta bolje plasiran od njega na ATP listi. Obradović bi nakon uspeha trebao znatno da poboljša svoj raejting i očekuje se da bude oko šestotog mesta.

Uspešna je bila i talentovana Lana Virc, koja je u Sofiji (Bugarska) osvojila turnir 2. kategorije za igračice do 16 godina. Lana je do pehara stigla bez izgubljenog seta.  Nakon tri ubedljive pobede u polufinalu je savladala Rumunku, Juliju Bucueli sa 2:0 (6:1 ,6:4). U finalnom meču na Kupu Sofije igrale su dve teniserke iz Srbije. Lana Virc je bila uspešnija, sa 2:0 (6:2, 6:2) pobedila  je Teodoru Vlajić te se kući vraća sa pobedničkim peharom.

Tenis: Uspešan vikend za mlade tenisere Spartaka

Pionirska ekipa Spartaka do 14 godina je osvojila 2. mesto na Ekipnom prvenstvu Srbije. U finalu su poraženi od "Šumica" iz Leskovca rezultatom 3-1. U singl mečevima Relja Todorović je uzeo jedini poen za Subotičane, dok su Barna Filipaš i Boris Vraga izgubili svoj mečeve, baš kao i dubl Todorović i Filipaš. Igrao je još Stefan Dimitrioski, a rezerve su bile Petrik Patrik, Bence Klonka, Aron Trebka. Ekipu Spartaka je predvodio trener i kapiten Ladislav Demeter.

Tenis: Uspešan vikend za mlade tenisere Spartaka

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1569
Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir

tenis klub spartak

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.