Komentara: 6
Pregleda: 1907
Foto

Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvu

12.07.2022. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Na nedavno održanom Državnom prvenstvu, članovi Teniskog kluba "Spartak" ostvarili su sjajne rezultate – Kristijan Juhas postao je prvak Srbije, Lazar Milićević je osvojio treće mesto a Lana Virc u kategorijama do 14 i do 16 godina osvojila drugo mesto. Na istom šampionatu TK "Spartak" je zauzeo treće mesto.
Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvu

Tim povodom članove i upravu TK "Spartak" ugostio je gradonačelnik Stevan Bakić ističući da subotički sportisti nastavljauju da ispisuju istoriju osvajanja šampionskih titula i postizanja vrhunskih rezultata.

- U prethodnih deset godina imamo apsolutnu dominaciju TK "Spartak" u nacionalnim šampionatima Srbije. Ponosni smo na ostvarene rezultate, kapacitete teniskog kluba -  deset terena na šljaci, tri zimska terena i rekonstruisana hala, u koju je zajedničkim snagama uloženo 4.8 miliona dinara. Nastavićemo da dajemo podršku Teniskom klubu "Spartak" i želja mi je da upriličim još mnogo ovakvih prijema i da našeg Kristijana Juhasa dočekamo na balkonu Gradske kuće, kao što Srbija dočekuje Novaka Đokovića – poručio je gradonačelnik.

Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvuTK "Spartak" se oslanja na dugu tenisku tradiciju, još od davne 1888. godine, podsetio je Bakić, dodavši da je  u prošlosti osvojeno je više od 100 šampionskih titula u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ovaj teniski klub dao je više od 60 šampiona, na čelu sa Nikolom Špearom, juniorskim prvakom Evrope i četvorostrukim prvakom stare Jugoslavije.

- Već duže vreme uspešno sarađujemo sa Gradom i TK Spartak je prepoznat sa svojim kvalitetom i trudom koji ostvaruje i dobija pomoć od Grada Subotice. Trudićemo se da ih svojim rezultatom „nateramo“ da to bude i ubuduće, jer u poslednje vreme ostvarujemo maksimalne rezultate. Klub je uvek bio među četiri najbolja u državi, ali poslednjih godina smo ubedljivo najbolji po ukupnim rezultatima i trudićemo se da tako i ostane – dodaje Milan Vučković, direktor TK "Spartak". – Tenis je specifičan jer deca kada dođu do 18. godine opredeljuju se da li će ići u koledže ili u profesionalce, te smo sada u situaciji da od najmanjih stvaramo nove šampione. S obzirom da imamo kvantitet, verujem da ćemo imati i kvalitet.

Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvu

Po rečima trenera Ladislava Demetera, prijem kod gradonačelnika je velika čast ali i obaveza da u budućnosti nastave sa radom i pokušaju da ponove rezultate.

- Zaista je ispunjavajuće baviti se decom koja su ponikla iz naše škole tenisa i gledati kako postižu sjajne rezultate u starijim kategorijama. Nismo dugo imali seniorske prvake države, a Kristijan je uspeo dva puta da osvoji tu titulu a trenutno imamo tri ATP igrača, što u našoj istoriji nikada nije bio slučaj – naglašava Demeter.

Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvuŠampion države Kristijan Juhas je drugu seniorsku titulu osvojio u svom gradu pred domaćom publikom.

- Mnogo je lepše igrati pred domaćim navijačima. Nastavljamo dalje, za dve nedelje nas čekaju fjučers turniri u Novom Sadu, spremamo se za to i nadamo se što boljim rezultatima – kaže naš šampion.

Teniseri Spartaka ostvarili sjajne rezultate na Državnom prvenstvu

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Tenis kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 dana
Komentara: 6
Pregleda: 1907
Povezane teme

Teniski klub Spartak

milan vučković

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.