Komentara: 7
Pregleda: 2838

Terenski saradnik u Maloj Bosni počinje sa radom - pomoć starim i nemoćnim licima

27.10.2023. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Od novembra, svi sugrađani sa teritorije Male Bosne kojima je potrebna pomoć imaće na raspolaganju terenskog saradnika, koji će im pružati pomoć pri obavljanju različitih poslova kao što su nabavka lekova, osnovnih životnih namirnica, plaćanje računa, ali i pomoć oko rešavanja socijalno-birokratskih pitanja.
Terenski saradnik u Maloj Bosni počinje sa radom - pomoć starim i nemoćnim licima

Projekat "Teranski saradnik" nastao je kao ideja Udruženja građana Tahles uz stručnu pomoć Josipe Ivković, diplomiranog socijalnog radnika. 

- U Maloj Bosni živi oko 1.100 ljudi, ali veliki broj njih udaljen je od samog naselja, živi na salašima. Kako bismo im na neki način pomogli, odlučili smo da pokrenemo ovaj projekat, u okviru koga će Josipa Ivković, koja je diplomirani socijalni radnik, obilaziti sugrađane - stare, nepokretne, sve one koji nisu u mogućnosti da sami odu do grada ili im je to izuzetno teško. Do njih ćemo dolaziti preko preporuke komšija, rođaka, prijatelja, poznanika. Naš fokus je na starim, nemoćnim, onima kojima je potrebna psihološka ili socijalna podrška. Mi u selu nemamo apoteku, poštu, veći market - ono što je našoj ciljnoj grupi potrebno, a nije im lako dostupno. Zato ćemo mi te poslove obavljati umesto njih - objašnjava Dragana Marinović iz Udruženja građana Tahles. 

Terenski saradnik u Maloj Bosni počinje sa radom - pomoć starim i nemoćnim licimaNakon obilaska socijalnog radnika, volonteri Udruženja odlaziće u nabavke i podmirivati potrebe sugrađana. Osim obilazaka, građani će dva puta nedeljno moći i sami da dođu u Dom kulture u Maloj Bosni, gde će moći da iznesu svoje probleme, odnosno da traže pomoć za uslugu koja im je potrebna. 

 - Utorkom i četvrtkom, od 16 do 18 časova, Josipa će dežurati u Domu kulture. Tu će moći da dođe recimo neko ko treba da ide u penziju, a nije siguran šta mu je sve od papira potrebno, ili za tuđu negu i pomoć, ili bilo koje drugo pravo koje ima, a ne zna na koji način može da ga ostvari, onda može da dođe kako bi mu Josipa pomogla i objasnila. To je namenjeno svima onima kojima bude potrebno. Naš cilj je da unapredimo kvalitet života pre svega, starijih, ali i svih ostalih naših sugrađana - kaže ona. 

Terenski saradnik u Maloj Bosni počinje sa radom - pomoć starim i nemoćnim licimaSvi zainteresovani će u ponedeljak od 17 časova u Domu kulture u Maloj Bosni moći da prisustvuju prezentaciji koju će voditi Josipa Ivković, a na kojoj će biti predstavljen projekat, za koji se sigurno zna da će trajati do februara, a ukoliko zaživi, i nakon toga.  

- Na prezentaciji očekujemo sve one koji bi mogli biti potencijalni korisnici, a koji su, naravno, u mogućnosti da dođu, kao i one koji mogu da nam preporuče potencijalne korsinike, da nas upute na one kojima bi naša pomoć značila i bila od korsiti,. Takođe, dobrodišli su svi koji bi na bilo koji način želeli da se uključe u projekat - zaključuje Dragana. 

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj fejsbuk stranici Uduženja građana Tahles

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 2838
Povezane teme

mala bosna

dom kulture mala bosna

udruženje građana tahles

dragana marinović

terenski saradnik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.