Komentara: 8
Pregleda: 5894

Težak vikend za Hitnu pomoć, oko stotinu intervencija za dva dana

04.07.2022. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Sa stotinu intervencija, koliko ih je ukupno bilo u subotu i nedelju, iza Službe hitne medicinske pomoći je najteži vikend od početka godine. Osim zbrinjavanja povređenih u oružanom sukobu migranata, ekipe Hitne pomoći imale su tri reanimacije, kao i na desetine intervencija zbog kardiovaskularnih i neuroloških tegoba.
Težak vikend za Hitnu pomoć, oko stotinu intervencija za dva dana

Zbog ceokupne situacije, Služba hitne medicinske pomoći proteklog vikenda radila je u pojačanom sastavu. Ukupno je bilo oko stotinu intervencija.

Izuzetno naporan vikend je iza nas. Kada govorimo o našim sugrađanima, imali smo čak tri reanimacije, sve sa pozitivnim ishodom. Zvali su nas i hronični pacijenti zbog kardiovaskularnih i neuroloških tegoba. Bilo je moždanih udara i poremećaja srčanog ritma, kao i saobraćajna nesreća gde su dve ekipe zbrinjavale povređene. U subotu, u šumi su bile tri ekipe, dok su dve bile u gradu. Zaista je težak i stresan vikend iza nas, ali smo zadovoljni jer smo odradili sve što je bilo u našoj moći da pomognemo pacijentima - ističe dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja - Moram da napomenem da smo imali odličnu saradnju sa Urgentim odeljenjem Opšte bolnice, tako da smo svi zajedno uspeli da zbrinemo pacijente i pružimo im neophodnu medicinsku pomoć. Posla na pretek je bilo i za transportne ekipe, kao i za dispečere koji koordinišu radom ekipa na terenu. 

Težak vikend za Hitnu pomoć, oko stotinu intervencija za dva danaIz Doma zdravlja navode da se nedeljama unazad beleži veliko opterećenje ambulante Službe hitne medicinske pomoći, koja sa radom počinje od 19h, te apeluju na pacijente da se ne javljaju u ovu ambulantu ukoliko njihovo stanje ne iziskuje hitnu lekarsku intevenciju.

- Imamo  i do 50 pregleda tokom noći, jer je pacijentima jednostavnije da se ovde obrate za lekarsku pomoć. Međutim, podsećam da ona služi isključivo za  hitna stanja. Većinom se građani javljaju zbog uboda različitih insekata, odnosno  zbog lokalnih reakcija na ubod insekta. Takođe, i dalje nam se javljaju pacijenti sa temperaturom i respiratornim tegobama. Podsećam da Služba hitne medicinske pomoći nema crvenu zonu, te da se građani sa ovim tegobama obraćaju isključivo u Kovid ambulantu u Harambašićevoj, koja radi od 7 do 17h - zaključuje dr Budimski Soldat.

Težak vikend za Hitnu pomoć, oko stotinu intervencija za dva dana

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 5894
Povezane teme

dispanzer

dečiji dispanzer

vakcinacija

mmr vakcina

pedijatrija

pedijatar

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.