Komentara: 17
Pregleda: 2678

Tokom jučerašnjeg dana posuto 90 tona soli po lokalnim putevima

13.12.2021. u 11:43h
Izvor: Subotica.com
Prve snežne padavine u Subotici, Zimska služba je dočekala spremno. Ekipe su bile angažovane zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza na koje je, da ne bi došlo do pojave leda, posuto ukupno 90 tona soli.
Tokom jučerašnjeg dana posuto 90 tona soli po lokalnim putevima

Kako objašnjava Miloš Ljubisavljević, odgovorni izvođač radova u firmi "Ekstra-auto transport", kojoj je i ove godine povereno održavanje gradskih i prigradskih saobraćajnica, zbog padavina je na snazi bio drugi stepen mobilnosti, koji je važio od 23 časa, pa sve do 7 sati ujutro, a akcenat je bio na tome da ne dođe do pojave leda, jer su kolovozi bili vlažni, a temperature niske.

- U sinoćnoj akciji je učestvovalo osam kamiona kipera samo za trotoare, biciklističke staze i trgove. Nismo koristili mehanizaciju, zato što smo procenili da neće doći do pojave poledice na trotoarima i stazama, ali se javila mogućnost za pojavu poledice na putevima i zato su putevi bili posipani solju - kaže Ljubisavljević.

Tokom jučerašnjeg dana posuto 90 tona soli po lokalnim putevima

Arhiva, 2020

Ovo je bila prva akcija Zimske službe drugog stepena, a do sada su sprovedene još dve akcije prvog stepena, tokom kojih su soljeni kružni tokovi, nadvožnjaci, Majšanski most i lokalni putevi.

- Dve večeri je to rađeno, u prethodna dva-tri dana, kada je bilo niskih temperatura i vlažnih kolovoza, pa nam je bio zaleđen Tavankutski put, nadvožnjaci preko auto-puta i Zimska služba je intervenisala - dodaje Ljubisavljević.

Iako se u narednim danima ne očekuje sneg, izvesno je da će se temperature u jutarnjim i noćnim časovima spuštati ispod nule, stoga Zimska služba ostaje u prvom stepenu dežurstva.

- Trenutno je Zimska služba u prvom stepenu pripravnosti i dežura se 24 sata svakog dana. U slučaju bilo kakvih nepogoda, spremni smo da delujemo - poručuje Ljubisavljević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 2678
Povezane teme

zimska služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.