Komentara: 1
Pregleda: 8441

Tokom noći palo najviše kiše, uz intenzivnu grmljavinu

22.08.2016. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Suboticu je u kasnim večernjim časovim pogodilo nevreme praćeno jakom kišom, vetrom i grmljavinom koja je na momente bila tolikog intenziteta da se mogao steći utisak da udaraju u kratkim serijama. Današnji dan obeležiće učestali kišni periodi, ali i temperatura koja neće prelaziti 19 stepeni.
Tokom noći palo najviše kiše, uz intenzivnu grmljavinu

Meteorolozi su kišu praćenu jakim vetrom u Subotici su najavili oko ponoći, tako nešto se i desilo, ali i uz pojačanu i intenzivnu grmljavinu koja se osetila na većem delu severnobačkog okruga.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) padavine koje su oko ponoći pogodile sever zemlje, tokom noći su se proširile na sve krajeve, ali najviše kiše palo je ipak u Subotici. Kako je rečeno od 23 čassa sinoć do jutros u 8 časova palo je 42 litra kiše po metru kvadratnom.

Kiša je najavljena tokom čitavog današnjeg dana, a pogotovo u središnjem delu dana, oko 12 časova kada će temperatura biti oko 17 stepeni, vetar pojačani severozapadni brzine 5,5 metara u sekundi. Padavine će se potrajati do jedan čas iza ponoći, a već narednog dana, u utorak, očekuje se razvedravanje, pretežno sunčano vreme i temperature do dnevnog maksimuma od 28 stepeni celzijusa.

Kao što smo već napisali, današnji dan će obeležiti kiša, visoka vlažnost i prilično niske temperature za ovo doba godine, tako da obucite se prikladno (maksimalna dnevna 19 stepeni) i računajte da će kišni periodi biti intenzivniji, pa će dobro doći i kišobran. Opreznost i strpljenje sa savetuju i u saobraćaju jer kišni period po pravilu usporava kretanje vozila u gradskim uslovima, ali i slabiju preglednost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 8441
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.