Komentara: 1
Pregleda: 1875

Toplana privodi kraju pripreme za grejnu sezonu, u četvrtak počinju hladne probe

10.09.2022. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
JKP "Subotička toplana" u četvrtak kreće sa funkcionalnom probom sistema, odnosno počinju takozvane hladne probe. Iz ovog preduzeća poručuju da je remontna sezona pri kraju, i dodaju da će od 1. oktobra biti u potpunoj pripravnosti za početak grejne sezone koji zavisi od temperaturnih uslova.
Toplana privodi kraju pripreme za grejnu sezonu, u četvrtak počinju hladne probe

Više od 90 odsto planiranih remontnih aktivnosti je realizovano, a celokupana remonta revitalizacija postrojenja biće završena do kraja meseca, a tada će "Toplana" biti u pripravnosti za početak grejne sezone. Generalna proba sistema, u okviru koje se vrši verifikacija svih remontnih aktivnosti, počinje u četvrtak, 15. septembra.

Takozvane hladne probe sprovodićemo kroz nekoliko faza. Prva i osnovna faza je bezbednosni aspekt funkcionisanja našeg sistema. Dakle, u toj fazi treba da se uverimo da svi sigurnosni lanci procesnih postrojenja funkcionišu. Pošto se uverimo da svi alarmi i sistemi za prekid dotoka goriva rade, pristupamo daljoj realizaciji hladnih proba. To podrazumeva proveru elektronske komunikacije sa distrubutivnom mrežom, tačnije proveravaju se sve podstanice, a potom se pokreće cirkulacija kroz mrežu radi dobijanja neke hidrauličke slike čitavog sistema na hladno - objašnjava Davor Andrašić, izvršni direktor energetskog sistema u JKP "Subotička toplana".

Toplana privodi kraju pripreme za grejnu sezonu, u četvrtak počinju hladne probe

Od 1. oktobra "Toplana" će biti u potpunoj pripravnosti za početak grejne sezone, ali kada će ona početi zavisi od temperaturnih uslova.

Grejna sezona po pravilu počinje 15. oktobra ukoliko su se stekli temperaturni uslovi. To konkretno znači da je potrebno da temperatura ne prelazi 12 stepeni tri dana zaredom, uveče u 21h - podseća Andrašić. 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1875
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.