Komentara: 0
Pregleda: 967

Toplani odobrena sredstva iz kreditnog fonda Nemačke razvojne banke

17.04.2010. u 11:05h
Izvor: RTV Yueco
Toplani odobrena sredstva iz kreditnog fonda Nemačke razvojne banke

U subotičkoj Toplani najviše nade po pitanju investiranja ove godine polagali su u program sa Nemačkom razvojnom bankom KFW, ali je već sada izvesno da će ta ulaganja morati da sačekaju sledeću godinu.

Toplana, odnosno grad, ušao je u krug gradova kojima su odobrena sredstva iz kreditnog fonda KFW-a, a građevinska sezona će proteći u znaku intenzivnih pripremnih aktivnosti za realizaciju programa koji se očekuje odmah po završetku naredne grejne sezone, tj. za najmanje godinu dana.

Program podrazumeva izgradnju novog kotla koji bi nadomestio termoenergetski kapacitet nekadašnjih parnih kotlova koji su snabdevali potrošače na parovodu kod kojih je substituisan način snabdevanja toplotnom energijom, zamenu svih preostalih podstanica u objektima kolektivnog stanovanja novim, kao i rekonstrukciju vrelovodne mreže na Radijalcu i Prozivci.

U tom smislu, pored terenskih aktivnosti na pojedinačnim gradilištima, Toplana će između dve grejne sezone intenzivno raditi na pripremi realizacije ovih obimnih i zahtevnih investicija.

Program sa KFW-om vredan je 4 miliona evra i njegovom realizacijom bi kompletan sistem bio automatizovan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 967
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.