Komentara: 11
Pregleda: 4049
Foto

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasi

13.04.2023. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasi

Manifestacija "Vaskrs na Paliću", koja ima turistički, kulturni i humanitarni karakter biće održana u subotu, 15. aprila, od 11 do 13 časova, na Velikoj terasi.

Program je prilagođen svima, od 1 do 101 godine. Na samom početku biće upriličen kulturno-umetnički program, nakon čega će mališani sakupljati jaja od stiropora, a potom ih i ukrašavati. Ukrašena jaja posetioci će imati priliku da kupe, a prihod od prodaje biće prosleđen u humanitarne svrhe. Decu koja budu recitovala ili pevala pesmice na temu najvećeg hriščanskog praznika očekuju nagrade - kaže Olivera Imbronović, predsednica Udruženja "Jogi".

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasiU kulturno-umetničkom delu programa nastupiće đaci Osnovne škole "Matko Vuković.

U programu učestvuju naši učenici od 3. do 8. razreda. Oni su pripremili recitacije, plesne i muzičke tačke. Nastupiće i novi Omladinski hor koji vodi naša koleginica Emina Tikvicki, a među članovima su i naši nekadašnji učenici -  najavljuje Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasiTokom održavanja manifestacije, na Paliću će biti izložena dva velika jajeta koja su ukrašavali đaci Politehničke škole, odnosno članovi Udruženja "Mali princ".

Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da oslikamo zaista veliko jaje, na kom se nalaze motivi iz bajki, kao i motivi našeg grada. Pošto smo ga ukrašavali u prostorijama kluba osoba sa invaliditetom i prijatelja "Zvuci srca", odlučili smo da njima i poklonimo ovo jaje. Pozivam sve sugrađane da odu do Kluba, pogledaju naš rad i popiju dobru kafu u prijatnom ambijentu - istakla je Mirjana Marković Kosanović iz Udruženja "Mali princ" - Đaci koji se kod nas školuju za likovnog tehničara osmislili su da veliko jaje ukrase palićkim ornamentima u boji koja se prepoznatljiva za naš Palić - nadovezuje se Srđan Milodanović iz Politehničke škole.

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasi

Kao i ranijih godina, za dekoraciju su zaduženi članovi "Suzine male krojačke radionice".

- Ove godine smo osmislili jedan "selfi ugao". To je jedan paravan ukrašen ručno rađenim elementima na temu Uskrsa i deca, ali i odrasli će imati priliku tu da se fotografišu - navodi Suzana Milijašević Đurić.

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" u subotu na Velikoj terasi

Izvor: Subotica.com
Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću" Najava akcije "Vaskrs na Paliću"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4049
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Vaskrs

vaskršnji praznici

humanitarna akcija vaskrs na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.