Komentara: 13
Pregleda: 4554

Tradicionalna "Pasuljijada" u subotu u Tavankutu, više od 30 prijavljenih ekipa

22.08.2023. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Tradiconalno takmičenje u pripremanju pasulja, u subotu, 26. avgusta okupiće sve ljubitelje ovog čuvenog kuvanog jela. Prijava ekipa je u toku, a može se izvršiti i na dan "Pasuljijade". Kotizacije iznosi 2.000 dinara, a za svaku ekipu obezbeđeno je kilogram pasulja i drva.
Tradicionalna "Pasuljijada" u subotu u Tavankutu, više od 30 prijavljenih ekipa

Po 26. put u subotu će se u Tavankutu okupiti svi oni koji vole i znaju da prave pasulj, da uživaju u njegovom ukusu ali i koji su zaintresovani za dobro druženje i zabavu. Organizatori pozivaju sve one koji vole da kuvaju, ali i one koji ipak malo više vole da pojedu dobar pasulj da ponesu dobro raspoloženje i budu deo ove manifestacije. 

 - "Pasuljijada" počinje u 10 sati, i do tog trenutka se mogu vršiti prijave. Ovo je tradicionalna manifestacija, i verujemo da će konkurencija biti jaka. Već imamo preko 30 prijavljenih ekipa, ali naš stručni žiri koji će ocenjivati pasulj je spreman, voli svoj posao kome je predan. Za prva tri mesta obezbedili smo vredne robne nagrade - poručuje organizator. - Svi su dobrodošli, a za one kojima kuvanje ne ide od ruke obezbedili smo porcije pasulja po simboličnim cenama

Tradicionalna "Pasuljijada" u subotu u Tavankutu, više od 30 prijavljenih ekipaOsim dobrog pasulja, po svemu sudeći, sve posetioce očekuje i dobra zabava i druženje. 

 - Na terenu FK "Tavankut" biće živa muzika, radiće i kafić u sklopu stadiona, a sav prihod od ovogodišnje "Pasuljijade" biće usmeran na oporavak  FK "Tavankut" - dodaju oni. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 4554

Povezana vest

Povezane teme

tavankut

pasuljijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.