Komentara: 4
Pregleda: 1760

Tradicionalni 27. Dani pčelara od petka do nedelje

25.09.2024. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećeg vikenda, od petka, 27. septembra, do nedelje, 29. septembra na prostoru ispred Gradske kuće biće održani 27. po redu dani pčelarstva u organizaciji Udruženja pčelara "Pčela".
Tradicionalni 27. Dani pčelara od petka do nedelje

Dani pčelara počeće u petak, a prvi u nizu brojnih sadržaja biće velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transuziju Opšte bolnice. 

-  Svaki dobrovoljni davalac tog dana dobiće na poklon teglicu meda. Mi tradicionalno podržavamo tu akciju, u saradnji sa Crvenim krstom obezbeđujemo medeni doručak. Prodajna izložba u centru počeće od 8 časova, a dan ćemo zatvoriti medenom večerom, na kojoj će biti ograničen broj ljudi, zbog ograničenih tehničkih mogućnosti. Želimo da pokažemo sve mogućnosti korišćenja meda, da on nije samo za čaj - kaže Dragoljub Matić iz UG "Pčela". 

Tradicionalni 27. Dani pčelara od petka do nedeljeSvečano otvaranje manifestacije zakazano je za subotu, za 10 sati, a za ovu priliku pripremljen je bogat kulturno-umetnički program. 

 - Naši pčelari će tom prilikom prestaviti sve one proizvode koje su ove godine sakupili, pripremili. Nakon toga, za građane, za posetioce i za same učesnike sajma, tradicionalno već pripremamo ovčiji paprikaš. Pozivamo sve građane da učestvuju u našem programu. Imaćemo brojne goste, iz Kiškunhalasa, iz Baje, Beograda, Novog Sada, Rumunije - objašnjava Matić, dodajući da će ovog puta 16 izlagača ponuditi različite proizvode - Na prvom mestu tu je med, ali i ostali proizvodi kao što su propolis, cvetni prah, perga, eventualno matični mleč, a imamo i različite kombinacije sa pčelinjim proizvodima, sa voćem, sa lekovitim biljem. Imamo izlagače koji prodaju različite kreme sa lekovitim biljem.

Za nedelju je predviđena prodajna izložba, koja će trajati do 19 časova. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 22 časova
Komentara: 4
Pregleda: 1760
Povezane teme

dani pčelarstva

pčelarstvo

Udruženja pčelara "Pčela"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.