Komentara: 7
Pregleda: 2615

"Travijata" oduševila Subotičane

04.04.2022. u 17:59h
Izvor: Subotica.com
Verdijeva opera "Travijata" izvedena je u subotu, na sceni "Jadran".
"Travijata" oduševila Subotičane

U izvođenju ove opere učestvovao je veliki broj umetnika, članova opere  Srpskog narodnog pozorišta. Muzičari, horisti, plesači i solisti, predvođeni dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, svojim izvođenjem uspeli su da izvedu operu, kao scensku umetnost, iz uobičajenih okvira i da dokažu da je ona namenjena i dostupna svima, poručili su iz Narodnog pozorišta.

"Travijata" oduševila Subotičane- Gostovanje kolega iz Novog Sada je bio pun pogodak. Interesovanje javnosti je prevazišlo sva očekivanja. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj kulturni događaj, koji je u svom opusu imao sve ono što kultura može i mora da pruži svakom pojedincu. Uživali smo u ovom muzičkom, pevačkom, glumačkom i plesnom spektaklu. Želja je da se izvođenjem "Travijate" pred subotičkom publikom simbolično ponovo pokrene operska scena u Subotici i radićemo na tome da se ona što pre oformi - poručio je direktor Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić."Travijata" oduševila Subotičane

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2615
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

opera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.