Komentara: 5
Pregleda: 5759

Treća prijateljska biciklistička tura Subotica-Kiškunhalaš

05.05.2017. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
Treća prijateljska biciklistička tura Subotica-Kiškunhalaš

Biciklistička tura Subotica-Kiškunhalaš-Subotica je ukupne dužine 95 kilometara. Održava se 6. maja, u okviru proslave Dana grada Kiškunhalaša. Polazak je iz centra Subotice, kod Plave fontane u subotu od 8 časova,  a okupljanje je u 7:40. Povratak u Suboticu je oko 15 časova iz Kiškunhalaša.

Iz organizacije napominju da je učešće besplatno, ali poželjno je prijavljivanje putem mejla peterl@baulink.net, slanjem sms-a na 063/585-254, odnosno na fejsbuk grupi "Szabadka-Kiskunhalas Kerékpárral".

Prošle godine iz Subotice i okolnih mesta na biciklističku turu krenulo je pedesetak građana. Najavljeno je da će pored biciklista na istoj ruti voziti i članovi Kluba oldtimer vozila "Old timers", kao i članovi kluba motorista "Old bikers". Sastanak biciklista i motociklista biće kod čarde na ulazu u Kiškunhalaš, kada će se zajedno u koloni ući u grad, do bine u centru grada.

Iz organizacije napominju da je neophodno tehnički prirpemiti bicikl, odenuti se prikladno, poneti dovoljno hrane i tečnosti za put. Podrazumeva se da svi učesnici treba da ponesu pasoš i pridržavaju se pravila saobraćaja.

Što se tiče tempa napominje se da će tempo vožnje biti između 22 i 24 kilometra na čas. Nakon prelaska granice (Kelebija) pravi se pauza u centru Tompe, gde će se pridružiti biciklisti iz Kiškunhalaša pa će onda u pratnji saobraćajne policije svi zajedno krenuti za Kiškunhalaš.

Po rečima Petera Lasla iz organizacionog tima ove godine će biti rekoran broj učesnika. Zaključno sa današnjim danom ima nešto preko 100 prijavljenih, što je duplo više nego što je prošle krenulo iz Subotice, a očekuje se da se na licu mesta pojavi određeni broj biciklista koji se do sada nisu prijavili. Kao i ranijih godina najviše je prijavljenih iz Subotice i okolnih prigradskih naselja, Sombora, ali najavili su se i učesnici iz Beograda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5759
Povezane teme

biciklistička tura prijateljstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.