Komentara: 17
Pregleda: 1635

Trening bezbedne vožnje namenjen motoristima za vikend u Subotici

06.06.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Trening bezbedne vožnje namenjen vozačima motora biće održan za vikend u Subotici, a kako navode iz Moto kluba "Bezbednost" ljubitelji dvotočkaša imaće priliku da savladaju strah, bolje upoznaju sopstveni motor i razviju veštine koje će im omogućiti da izbegnu potencijalno opasne situacije u vožnji.
Trening bezbedne vožnje namenjen motoristima za vikend u Subotici

Pravo na učešće u treningu imaju vozači motora koji imaju položenu odgovarajuću kategoriju, a vežbe se rade na sopstvenom dvotočkašu. 

Teorijski deo obuke biće upriličen u subotu (8. juna) od 18h u OŠ "Majšanski put", dok će praktičan deo biti realizovan u nedelju, od 9:30h na parkingu "Vitoroga".

- Na ovom treningu motoraši neće naučiti kako da brže uđu u krivinu niti kako se vozi na zadnjem točku, već će savladati veštine zahvaljujući kojima mogu sačuvati i svoj i život drugih učesnika u saobraćaju u situaciji kada im, na primer, neko izleti sa sporednog puta. Naučiće šta treba da urade u takvoj situaciji, kako da izbegnu povređivanje, šta je to zamrznuti pogled, šta znači kontraupravljanje, kako kočiti i drugo. Znate, koliko god da motorista nije kriv on će pretrpeti povrede ukoliko mu izleti automobil iz sporedne ulice - objašnjavaju organizatori - Tokom treninga učesnici će proći devet vežbi i sve se, izuzev jedne, rade na sopstvenom motoru. O značaju ovakvih treninga za bezbednost saobraćaja najbolje svedoči činjenica da vozači u brojnim zemljama Evrope imaju obavezu da prođu kroz ovaj trening.

Dvodnevna obuka o bezbednoj vožnji sa vozače motora plaća se 15 hiljada dinara, a prijave je moguće izvršiti pozivom na broj telefona 065/2542264.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 17
Pregleda: 1635
Povezane teme

motori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.