Komentara: 6
Pregleda: 3160

Trenutno 115 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, vakcinacija se nastavlja

27.05.2021. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Trenutno 115 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, vakcinacija se nastavlja

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici je trenutno 115 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, a za 24 časa potvrđeno je 5 slučajeva.

Što se tiče stanja u subotičkoj bolnici, za poslednja 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno je 17 pregleda, jedan pacijent zadržan na lečenju, dok je šest otpušteno na dalje kućno lećenje i izolaciju. U Kovid delu bolnice trenutno je smešteno 30 pacijenata, osmoro na mehaničkoj ventilaciji na intenzivnoj nezi.

Nastavljena je (re)vakcinacija prijavljenih preko sistema eUprava, ali i bez poziva, tako da i danas, kao i prethodnih dana, na centralnom imunizacionom punktu u Novoj opštini, do 20 časova, mogu se vakcinisati, bez zakazivanja, vakcinama Sinofarm i Fajzer.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i stariji maloletnici, državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara. Za sada jedino Fajzer vakcina je odobrena za imunizaciju maloletnih lica.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3160
Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.