Komentara: 0
Pregleda: 1133

Tretman mulja na Vodozahvatu 1

03.03.2010. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Tretman mulja na Vodozahvatu 1

U Subotici je pokrenut pilot projekat tretmana mulja na Vodozahvatu 1.U toku je izbor najboljeg ponudjača za tehnologiju obrade mulja koji je sadrži arsen i gvoždje, koji su opasni po životnu sredinu.

Pilot projekat tretmana mulja na Vodozahvati 1 predstavlja i deo neohodne dokumentacije za izgradnju Vodozahvata 2.Za projekat grad i Vodovod su izdvojili 10 miliona dinara.Na Vodozahvatu 1 montirano je pilot postrojenje za utvrdjivanje najpovoljnijeg rešenja za tretman mulja.

Montirani su taložnik za mulj i rezervoar.U toku je isprobavanje raznih tehnologija tretmana mulja i u junu bi trebalo da se odabere najpovoljniji ponjudjač.

U lokalnoj samoupravi kažu da mulj koji nastaje prilikom tretmana ispirnih voda u sebi sadrži arsen i gvoždje. Tretmanom mulja bi se uklonile štetne materije koje negativno utiču na životnu sredinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1133
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.