Komentara: 1
Pregleda: 2539

Tri priznanja za predstavu "Igraj se sa mnom!" Dečjeg pozorišta

03.05.2024. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Tri priznanja za predstavu "Igraj se sa mnom!" Dečjeg pozorišta

Na 14. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR” u Zaječaru, subotičko Dečje pozorište osvojilo je tri vredne nagrade za predstavu „Igraj se sa mnom!”, autora i reditelja Andreja Boke. Osim reditelja, autorski rad na komadu potpisuju i Tamaš Olah i Marta Bereš, dok u predstavi igraju Elvira Gal, Zalan Greguš, Tamaš Hajdu, Blanka Horvat i Čaba Bence Kemiveš

 - Stručni žiri u sastavu: dramaturg Željko Hubač, predsednik i glumci Nataša Petrović i Miloš Tanasković, članovi žirija, nakon odgledanih pet predstava u takmičarskom delu Festivala, proglasio je predstavu „Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta iz Subotice proglasi za najbolju predstavu na Festivalu. U obrazloženju žirija se kaže: „Izuzetno maštovit rediteljski postupak omogućio je glumcima prostor za scensku igru koja se zasniva na nizu pozorišnih veština koje su oni plasirali publici na efektan način.” - ističu iz Dečjeg pozorišta.

Tri priznanja za predstavu "Igraj se sa mnom!" Dečjeg pozorištaSem nagrade za najbolju predstavu, Dečje pozorište se iz Zaječara vratilo sa još dve nagrade - za najbolju glumicu i za najboljeg glumca. 

 - Nagradu za najbolju glumicu žiri je dodelio Blanki Horvat za ulogu Majstora, a svoju odluku obrazložio je rečima: „U pitanju je darovita mlada glumica snažne scenske ekspresije, koja pleni u svakom segmentu glumačke veštine.” Za najboljeg glumca 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR”, žiri je proglasio Čabu Bence Kemiveša za ulogu Majstora.  U obrazloženju ovakve odluke se navodi: „Čaba Bence Kemiveš je glumac snažne energije i moćne scenske sugestivnosti koju ume da plasira na rafiniran način.” - dodaju oni. 

Nakon uspešnog učešća na 14. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR” i svečane dodele nagrada u zaječarskom Pozorištu „Zoran Radmilović”, ansambl predstave „Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta Subotica poklonio se i pred svojom, domaćom publikom. Na matičnoj sceni Dečjeg pozorišta, nakon odigrane nagradama ovenčane predstave, priznanja je nagrađenima uručila direktorka Marta S. Aroksalaši.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2539
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

nagrada

Marta Aroksalaši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.