Komentara: 0
Pregleda: 3407

Tri velika dečija koncerta

07.06.2013. u 13:14h
Izvor: RTV City
Profesor klavira Mirna Mirkov Stes predstaviće kroz tri dečija koncerta učenika studija za muzičko obrazovanje „Music Time“ i muzičke škole koji su ove godine postigli značajne uspehe na međunarodnim takmičenjima.
Tri velika dečija koncerta

Prvi u nizu koncerata pod nazivom „Deca za decu“, biće održan u subotu 8.juna u 11 časova u holu hotela „Galleria“. Deca uzrasta od 3 do 9 godina prikazaće svoj talenat kroz igru, pevanje i sviranje.

Drugi koncert klasične muzike biće održan u Velikoj većnici 11.juna u 19:30 časova kada će nastupiti najuspešniji učenici klase profesorke Mirkov-Stes, dobitnici međunarodnih nagrada i polaznici „Music Time“ studija za muzičko obrazovanje dece. Oni će izvoditi dela Baha, Mocarta, Betovena, Hajdna i Šopena kao i kompozicije iz Klavirske kefalice, nove metode profesorke Mirkov-Stes.

Mirna Mirkov Stes, profesor klavira: „Najmlađi pijanisti će svirati programe klasičnih kompozitora isto tako i popularne melodije i tom prilikom bih želela da im uručim priznanja i diplome koje su ostvarili u ovoj školskoj godini. Nadam se da će subotička publika izabrati neki od ovih dečijih koncerata i da će podržati najmlađe umetnike.“

12.juna u 19:30 u Gradskoj kući biće održan koncert „Mladi talenti“ gde će nastupiti najistaknutiji učenici muzičke škole, Nina Leovac na klaviru, Viktor Juskan na gitari i Viktorija Kurina na violini. Oni će svirati kompozicije kojima su ove školske godine ostvarili visoke rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Ulaz na sva tri koncerta je besplatan a roditelji će na licu mesta moći dobiti informacije o upisu dece u školu „Music Time“. Pre 8 godina počela je sa radom škola engleskog jezika „Helen Doron“ koja nastoji raditi sa najmlađima kroz inovativni program a sada mališani mogu da u studiju „Music Time“ na Prozivki steknu prve osnove engleskog jezika uz druženje, pesmu i igru.

Sabina Radnić, vlasnica studija „Music Time“ i škole „Helen Doron“: „Od ove godine počinje sa radom Music Time, prva škola za muzičko obrazovanje dece. Jako je značajno da deca od ove godine imaju priliku da se na taj način obrazuju.“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3407
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.