Komentara: 11
Pregleda: 1835

Tribina "Hrišćani zajedno: Razgovor o ekumenizmu između konfesija" u nedelju u Augustianumu

20.01.2023. u 16:20h > 18:28
Izvor: Subotica.com
U pastoralnom centru Augustianum (Trg sv. Terezije 3), u nedelju od 19h, biće upriličena panel diskusija na temu "Hrišćani zajedno: Razgovor o ekumenizmu između konfesija" na kojoj će govoriti predstavnici različitih hrišćanskih zajednica.
Tribina "Hrišćani zajedno: Razgovor o ekumenizmu između konfesija" u nedelju u Augustianumu

Cilj ove panel diskusije je da se pripadnici različitih verskih konfesija bolje upoznaju i približe jedni drugima.

- Događaj organizujemo u okviru molitvene osmine za jedinstvo hrišćana. Goste će u nedelju pozdraviti mons. Ferenc Fazekaš, dijecezanski upravitelj, a na panel diskusiji će govoriti sveštenik Srpske pravoslavne crkve protojerej Dragan Stokin, gvardijan Franjevačkog samostana Zdenko Gruber, a pozivu su se odazvali i sveštenik Reformatorske crkve u Subotici Laslo Harangozo, kao i župnik crkve u Temerinu dr Tibor Sološi. Moderator će biti ekonom Subotičke biskupije Mirko Štefković - najavljuje Hajnalka Ileš, urednik društvenih mreža u press centru Subotičke biskupije.

Iz Subotičke biskupije pozivaju sve zainteresovane Subotičane da isprate panel diskusiju.

Događaj je otvoren za javnost i dobrodošli su svi sugrađani bez obzira kojoj verskoj zajednici pripadaju. Subotica je veoma šarolika po pitanju verskih konfesija i verujemo da je ovo samo prvi u nizu ovakvih događaja koji imaju za cilj da nas još više zbliže - zaključuje Ileš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 1835
Povezane teme

subotička biskupija

hajnalka ileš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.