Komentara: 5
Pregleda: 1463

Tribina: "Kakav vazduh udišemo u Subotici?" u četvrtak u InspiraHub-u

15.11.2023. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 16. novembra, u prostorijama "InspiraHub-a" (Korzo 1, drugi sprat) biće održana tribina na kojoj će biti reči o kvalitetu vazduha u našem gradu, meračima kvaliteta vazduha koji su postavljeni, merama koje će Grad preduzeti, ali i o tome na koji način možemo da se zaštitimo kada je vazduh zagađen.
Tribina: "Kakav vazduh udišemo u Subotici?" u četvrtak u InspiraHub-u

Od ove zime građani Subotice moći će u realnom vremenu da prate stanje vazduha u gradu. 

 - Naša organizacija obezbedila je i stavila u upotrebu 20 merača kvaliteta vazduha na lokacijama širom Subotice, uključujući i Palić. Subotica do sada nije imala merače koji podatke pokazuju momentalno, a ovo je prvi primer u u Srbiji gde se privatni sektor jednog grada organizovao i postavio takve uređaje - ističu iz "IT Subotica 2030". 

Tim povodom biće organizovana tribina pod nazivom "Kakav vazduh udišemo u Subotici?", na kojoj će biti reči o tome kakvo je stanje vazduha u gradu i ko su najčešći zagađivači, zbog čega su postavljeni merači, na kojim lokacijama, kakve podatke će građani moći da prate i gde, kakva je strategija grada na rešavanju ovog pitanja u narednom periodu gde se Subotica nalazi u odnosu na druge gradove u Srbiji (i Srbija u odnosu na EU standarde), kako PM čestice utiču na zdravlje, kako da se zaštitimo kada je vazduh zagađen, kako da i sami ne budemo zagađivači, kako i vi možete učestvovati u merenju kvaliteta vazduha, kako mediji mogu da pomognu i najava edukativne kampanje, pitanja građana i diskusija.

Tribina: "Kakav vazduh udišemo u Subotici?" u četvrtak u InspiraHub-uGovornici na tribini biće Aleksandar Boroš Đevi - vođa projekta monitoringa vazduha, "IT Subotica 2030", zatim Žika Reh - šef Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Grada Subotice, Dejan Lekić, član stručnog saveta Nacionalne ekološke asocijacije, kreator aplikacije "Xeco" i Petar Stakić - izvršni direktor organizacije "IT Subotica 2030".

U cilju bolje organizacije prostora iz "IT Subotica 2030" pozivaju zainteresovane da dolazak potvrde na mejl: https://lnkd.in/dHKgi4R4.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 dan
Komentara: 5
Pregleda: 1463
Povezane teme

inspira hub

it subotica 2030.

ekološka tribina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.