Komentara: 1
Pregleda: 3600
Foto

"Trimbi" okupio 248 rekreativaca svih starosnih grupa

05.05.2023. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
I ovog 1. maja je, tradicionalno, 46. put po redu, povodom prvomajskih praznika Gradski savez "Sport za sve" Subotice održao sportsko-rekreativnu manifestaciju "Trimbi".
"Trimbi" okupio 248 rekreativaca svih starosnih grupa

Ova manifestacija podrazumava vožnju biciklom, rolerima i pešačenje od Subotice do Palića, a za cilj ima da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija na svakodnevnu fizičku aktivnost, i na taj način unaprede zdravlje i kavlitet avog života ali i doprinesu održanju čitavog sistema. 

Ovogodišnji "Trimbi" našao se u kalendaru događaja Asocijacije sporta za sve Srbije koji se organizuje u okviru Erazmus+ Sporta projekta Sport bez ekološkog otpada (Sport WithoutWaste). Cilj je da se proširi svest o organizaciji događaja bez otpada, sa fokusom na masovni sport. 

"Trimbi" okupio 248 rekreativaca svih starosnih grupaUčestvovalo je 248 rekrativaca. Svaki od učesnika je bio dužan da prilikom preuzimanja besplatnog učesničkog kartona, u ekološku kutiju ubaci prethodno skupljene plastične čepove. Overavanjem učesničkog kartona na cilju, svaki učesnik je mogao steći pravo na učešće u izvlačenju grlavnih i velikog broja utešnih nagrada. Prisutne je pre izvlačenja nagrada pozdravio predsednik Gradskog saveta Sporta za sve Subotica, Marko Marjanušić.

Glavne nagrade, 3 bicikla osvojili su Marko Tupec (15 godina), Filip Poljaković (12 godina) i Nevena Džamić (12 godina).

"Trimbi" okupio 248 rekreativaca svih starosnih grupaSvi koji su na cilj stigli do 10 sati, mogli su učestvovati na "Ekološkom poligonu spretnosti biciklom", a učestvovlao ih je 21. Najbrži je bilo Nikola Ruski, rođen 2001. godne, koji je zahtevan poligon savladao za 1 minut, 10 sekundi i 62 stotinke. Nagrađen je simboličnom nagradom.

Tradicionalno, simbolične nagrade su osvojili i najmlađi i najstariji aktivni učesnik, a to su ovog puta bili u kategoriji najmlađi učesnik - petogodišnja Alis Antal, a u kategodriji najstariji učesnik Dobrivoje Stojić (82), koji je i na prethodnom "Trimbiju" poneo ovu nagradu.

"Trimbi" okupio 248 rekreativaca svih starosnih grupa

Izvor: Subotica.com
Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj Trimbi - šetaj, okreći pedale, rolaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3600

Povezana vest

Povezane teme

prvomajski praznici

trimbi

sportski savez subotice

sport za sve

gradski savez sport za sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.