Komentara: 68
Pregleda: 10304

Trotineti će biti uklonjeni jer su nepropisno postavljeni

21.11.2023. u 09:07h
Izvor: Subotica.com
Trotineti će biti uklonjeni jer su nepropisno postavljeni

Krajem prošle sedmice na nekoliko lokacija u užem centru grada pojavili su žuti trotineti koji su predviđeni za javnu upotrebu, odnosno iznajmljivanje. Iako o ovome nije bilo ranije reči, u iole većim gradovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu, ovakva mogućnost je sve prisutnija, u nekim istraživanjima se pokazala i kao praktična, pogotovo za turistički segment. Ipak, nisu baš svaka rešenja bila prikladno realizovana, pa ni prihvaćena od krajnjih korisnika. Čini se da je takav slučaj i sa trotinetima koji su praktično preko noći pojavili na u centru.

- Ovo ruglo pod hitno treba ukloniti iz centra, kao i zabraniti vožnju trotinetima po korzu i centru. Jednostavno treba im zabraniti vezivanje trotineta za bandere, ulične svetiljke, ograde i slično. Neka obezbede sebi parking mesta na nekoj pristojnoj lokaciji ali neka se maknu iz centra i javnih površina. Isto važi i za Palić. Verujem da građani dele moje mišljenje - saopštio je rezignirano naš sugrađanin kroz pištaljku.

Trotineti će biti uklonjeni jer su nepropisno postavljeni

U drugim komentarima na društvenim mrežama provlađivalo je mišljenje da je ideja dobra, ali da način na koji su tek tako "posađeni" nije prikladan, ali da svakako ne bi ni trebali da su postavljeni u pešačkoj zoni gde je defakto zabranjeno saobraćanje ovih prevoznih sredstava.

- Pogledajte Subike, napravljeno je nekoliko boksova koji su tu, na oku, a opet nikome ne smetaju i ne prave urbanistički haos. Ako će ovako da se vezuju trotineti za bandere i gelendere onda bojim se da nam se ne piše dobro - dodaje drugi sugrađanin.

Nekoliko građana nam se javilo sa primedbama da su sami trotineti lošeg kvaliteta, softver za komunikaciju je bagovit, aludirajući da je bila loša gradska investicija, međutim tek neki su primetili da je ustvari sve ovo realizovala firma iz Beograda, koja je, ispostavilo se, bespravno postavila trotinete, suprotno Odluci o komunalnom redu.

Trotineti će biti uklonjeni jer su nepropisno postavljeni

U odgovoru Komunalnog inspektora dobili smo informaciju da je tokom jučerašnjeg dana (20. novembar) izvršen uviđaj i utvrđeno je da je postavljeno ukupno 25 električnih trotineta i to na lokacijama Trg Republike, Trg Slobode i ulica Korzo.

- Navedeni trotineti su vlasništvo pravnog lica iz Beograda. Utvrđeno je da navedeni uređaji nisu postavljeni u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, kojom je propisano da se planom uređuju uslovi i način postavljanja manjih montažnih i drugih objekata, uređaja i opreme na javnim površinama, te je komunalni inspektor za saobraćaj doneo rešenje kojim se nalaže vlasniku uređaja da iste ukloni odmah po prijemu rešenja - navodi se u odgovoru Sekretarijat za inspekcijsko nadzorne poslove dostavljenom našoj redakciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 68
Pregleda: 10304
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.