Komentara: 27
Pregleda: 8099

Trovanje mačaka u Železničkom naselju

14.01.2016. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
Prvih dana Nove godine u Železničkom naselju uginulo je nekoliko mačaka, koje su imale potpuno iste simptome trovanja. Uznemireni vlasnici maca, stanovnici Avalske i ulice Jovana Cvijića, tvrde da je u pitanju veoma jak otrov, opasan po život ljudi.
Trovanje mačaka u Železničkom naselju

Pre nekoliko dana, Svetlana Šarčević u svom dvorištu pronašla je uginulu macu Lunu, a druga Gizika nestala je bez traga.

- Mace smo udomili, Giziku sam spasila da je gazda ne udavi i sugurna sam da ne bi otišla a da se ne vrati – priča vidno potresena Svetlana. – Isti slučaj se desio i u martu prošle godine, a zamalo i da nam tada strada pas, koji je nagonski prišao da onjuši telo. U poslednjem momentu smo ga sklonili.

Prvog dana Nove godine svoje dve uginule mace sa penom u ustima pronašao je i njen komšija Sabolč Čisar.

Trovanje mačaka u Železničkom naselju

- Bili su praznici pa ih nismo nosili kod veterinara da utvrdi tačan uzrok smrti, ali sigurno je da je u pitanju jak otrov, koji se meša sa ribom i iznutricama – dodaje Sabolč.

Nekoliko dana pre, krajem decembra, na isti način je uginula i maca Piroške Knjur.

- Prva maca mi je uginula pre dve godine, izašla je noću i ujutru smo je pronašli na terasi mrtvu. Pas kog držimo u kući ju je samo onjušio i vrlo brzo počeo da se trese. U poslednjem trenutku smo stigli kod veterinara, koji nam je rekao da se radi o veoma opasnom otrovu, vrsti cijanida koji odmah deluje – objašnjava Piroška. – U maju mi je otrovana druga, a krajem decembra i treca maca. Sada više neću ni da udomljavam životinje, bojim se da se opet tako nešto ne desi.

Trovanje mačaka u Železničkom naselju

Komšije, koje su gubici ljubimaca ujedinili, tvrde da se opasnost za životinje nalazi vrlo blizu.

- Zvala sam policiju, koja me je uputila na komnalnu policiju. Oni su izašli na teren, napravili zapisnik i sada je to opet u nadležnosti policije – dodaje Svetlana. – Neću slagati ako kažem da sam bar 15 puta zvala broj koji su mi dali, ali odgovora nije bilo. Tužni smo zbog maca, ali smo još više uplašeni za svoju decu, koja mogu da dođu u kontakt sa njim i da bude fatalan ishod.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 8099

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.