Komentara: 18
Pregleda: 3745
Foto

Turizam jedan od prioriteta razvoja Subotice

24.02.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Turizam jedan od prioriteta razvoja Subotice

U godini iza nas Subotica je zabeležila rekordne rezultate u oblasti turizma – čak  72.000 poseta  i oko 180.000 noćenja. Kako bi predstojeća turistička sezona bila još bolja, danas je dogovorena još intenzivnija saradnja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Turističke organizacije Srbije i Grada Subotice.

- Kako god to nekome danas zvučalo, mi zajedno možemo sve. Razgovarali smo kako Subotica iz svoje izvrsnosti da postane još bolja. Zbog toga ćemo u toku godine finansijski podržati izradu planskih dokumenata za razvoj turizma Subotice, što je veoma značajno, a Turistička organizacija Subotice će uvek biti sa nama na Danima Vojvodine u Trebinju i Ljubljani, kako bi zajedno predstavili sve turističke potencijale – najavio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, podsećajući da je prošle godine više od 50 miliona dinara usmereno ka Subotičanima koji se bave privredom i turizmom. – Tim putem ćemo nastaviti i ove godine, ima dosta prijava iz Subotice i to mi je drago, jer svaki uloženi dinar, sa jedne strane, zapošljava ljude a, sa druge, podiže broj noćenja i kvalitet usluga. Ponosni smo što je zahvaljujući sredstvima koje izdvaja sekretarijat sačuvano više od četiri hiljade radnih mesta i otvoreno više od 500 novih u celoj Vojvodini.

Turizam jedan od prioriteta razvoja SuboticePo rečima Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije, glavni cilj susreta bio je adekvatna priprema za predstojeću turističku sezonu i za postizanje još boljih rezultata.

- Subotica se iz godine u godinu penje na lestvici uspeha kao turistička destinacija u Srbiji. U godini kada je ukupan promet bio 30 odsto manji, Subotica je uspela da zabeleži veći promet i da postigne svoj rekord. To pokazuje koliko je interesantna, primamljiva i kvalitetna turistička destinacija kako za domaće tako i za inostrane turiste, koji su se prošle godine vratili – ističe Labović. - Ne samo da se povećao broj noćenja, već se i produžio boravak turista na ovoj destinaciji na čak dva i po dana,  što je više od proseka Srbije, a za čitav jedna dan duže nego što je bilo 2019. godine. U svojim promotivnim kampanjama uvek imamo Suboticu, želja nam je da zajedničkim snagama i intenzivnim promotovnim kampanjama doprinesemo još većem dolasku turista. Subotica može da bude primer i model drugima kako mogu da unaprede svoju turističku ponudu i time ostvare privredni rast za celu lokalnu zajednicu.Turizam jedan od prioriteta razvoja SuboticeU turističku sezonu koja je pred nama, Subotica ulazi sa puno optimizma i brojkama koje su premašile sve rekorde.

- Imamo ozbiljne planove, očekivanja  i moramo da budemo spremni za predstojeću turističku sezonu. Imali smo rekordnih 72.000 poseta  i oko 180.000 noćenja, što je rekord od kako se vodi statistika – naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Prezadovoljni smo pažnjom koju sva tri nivoa vlasti poklanjaju turističkoj oblasti Subotice i Palića. Srbija nikada više nije ulagala u turizam kao u prethodnih nekoliko godina . Palić je u prvoj kategoriji turističke destinacije, među šest turističkih destinacija u zemlji. Imali smo konstruktivne razgovore u pravcu jačanja turističkog kapaciteta i pravcu jačanja saradnje Turističke organizacije Srbije sa lokalnom turističkom organizacijom koja vrlo dobro radi svoj posao.

Turizam jedan od prioriteta razvoja Subotice

Izvor: Subotica.com
Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Sastanak gradonačelnika sa direktorkom Turističke organizacije Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3745
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Turizam Subotica

turizam palić

turizam na paliću

stevan bakić

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.