Komentara: 0
Pregleda: 1576

U budžetu grada 375 miliona dinara manje od planiranog

11.12.2009. u 10:44h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Gradsko veće Subotice je, nakon pola godine dogovaranja i pregovaranja koalicionih partnera, usvojilo Predlog izmena i dopuna odluke o budžetskom rebalansu, koji bi trebalo da se nađe na narednoj sednici Skup&scaron;tine grada.</p>
U budžetu grada 375 miliona dinara manje od planiranog

Prema usvojenom predlogu, gradska kasa će se srezati za 375,634 miliona dinara, mada je u prvim najavama i razgovorima o ovogodišnjem rebalansu pominjana cifra od oko 500 i više miliona. U međuvremenu se smanjenjem rashoda i drugim manevrima taj iznos smanjio na pomenutih 375 miliona, koji će biti „zakrpljen" smanjenjem troškova u nekim budžetskim stavkama. Prema zaključcima Gradskog veća, to bi izgledalo ovako - za 174,6 miliona će biti umanjena sredstva za programe Direkcije za izgradnju grada, za 32,9 - sredstva namenjena predškolskim ustanovama, za 28 miliona će biti manja sredstva koja se izdvajaju za ustanove kulture, 24 miliona će iznositi smanjenje troškova gradske uprave, sredstva za elektronske i štampane medije za 16,8 miliona, po 15 miliona će se uzeti od osnovnog obrazovanja i preduzeća Park Palić, 13,5 miliona od učešća Grada u projektima, a četiri miliona za srednje obrazovanje, kao i tri miliona od Radio Subotice.

Najavljeno je, takođe, da će ovaj rebalans biti polazna osnova i za formiranje budžeta za 2010, odnosno da će on biti manji od tri milijarde dinara. Subotica je, inače, i proteklih godina gotovo redovno radila rebalanse budžeta, ali su njime povećavana sredstva u gradskoj kasi. Sve do ove godine, budžetski prihodi su uglavnom rasli, u proseku za oko dvadesetak odsto u odnosu na prethodne, a najveći iznos zabeležen je 2008, kad je budžet iznosio 4,468 milijardi dinara. Ove godine on je bio planiran na 3,95 milijardi.

U kasi Apatina 863 miliona

Apatin - Opštinsko veće u Apatinu utvrdilo je predlog budžeta za narednu godinu, o kojem će se odbornici Skupštine opštine izjasniti na sednici zakazanoj za 21. decembar. Prema planu, prihodna strana budžeta trebalo bi da iznosi nešto više od 863,4 miliona dinara i veća je za 5,7 odsto od ovogodišnjeg budžeta. Planirano je da rashodi budu manji za 20 miliona dinara od prihoda. Opštinsko veće razmotrilo je i usvojilo i izveštaj o budžetu za prvih devet meseci ove godine. Prvobitno je planiran prihod od 895 miliona dinara, a rebalansom u septembru sredstva su umanjena za 69,7 miliona dinara, odnosno za 7,8 odsto. Osnovni razlog je u smanjenju transfera iz republičkog budžeta sa prvobitnih 239,9 miliona dinara na 120,2 miliona, odnosno za oko 48 odsto.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1576
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.