Komentara: 6
Pregleda: 1477

U četvrtak počinje 5. "Youth Jazz & Rock Festival"

02.08.2022. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Od 4. do 6. avgusta na Paliću (bioskop "Abazija") održaće se 5. izdanje međunarodnog festivala koji neguje džez i rokenrol muzičke pravce. Dvanaest izvođača tokom tri večeri nagoveštavaju dobru zabavu za ljubitelje ovog muzičkog žanra.
U četvrtak počinje 5. "Youth Jazz & Rock Festival"

"Youth Jazz & Rock Festival" (YJRF) je trodnevni muzički događaj za prezentaciju najnovijih mladih izvođača i bendova sa područja Balkana, ali i šire, sa aktivnim učešćem omladine na svim nivoima organizacije festivala, osnovan 2018. godine, a od ove godine u organizaciji udruženja “Čvrsto Povezani – Hardwired” iz Subotice.

Po rečima organizatora, širok spektar programske selekcije i akcenat na Jazz i Rock&Roll muzičke pravce i njegove varijacije čini krovni koncept oko koje se razvija prvobitna ideja festivala.

- Prvi Youth Jazz & Rock Festival nastao je sa idejom da upotpuni kulturno-umetnički program koji je u koraku sa vremenom i razvojem muzičkog izraza. Danas je gotovo nemoguće svrstati umetnika u samo jedan žanr, ma koja to umetnost bila. Novi izvođači razgranali su utemeljene muzičke pravce na izuzetno puno podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas nove kreativne misli - objašnjavaju organizatori. - Prvobitni koncept festivala bio je zasnovan na kombinovanju “džez večeri” i “rok večeri”, te su u skladu sa time nastupali izvođači čiji se izražaj uklapa u razne potkategorije navedenih žanrova.

Što se tiče programa ovogodišnjeg festivala, on će biti podeljen u tri dana.

U četvrtak, 4. avgusta, u dvorištu bioskopa "Abazija" nastupiće sastavi Bojan Cvetković Quartet (Beograd), Manivi (Beograd) i DJ Faddi Pedestrian (Subotica). Narednog dana, u petak, pred publiku na Paliću izaći će Bogdan Đurđević Quartet (Beograd), Voodoo Baby Aliens (Boston, SAD), Trio Sveti - Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Branko Trijić (Njujork, Beograd) i DJ Overtone Funk (Subotica).

Poslednjeg dana, u subotu, nastupaju Viktor Tumbas Quintet (Beograd, Subotica), Nikola Spasojević Quartet (Beograd, Roterdam, Subotica), Projections (Novi Sad, Subotica), Ali Tahir Orchestra (Dubai, Boston) i Fade Out (Arilje).

Početak koncerata je u 20 časova za sve večeri. Ulaznica za jedno veče iznosi 400 dinara, za sve tri - 1.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 1477
Povezane teme

youth jazz rock festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.