Komentara: 0
Pregleda: 1081

U Crvenom krstu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život"

12.03.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život", koja je upriličena u subotu u Crvenom krstu, dragocenu tečnost doniralo je 19 sugrađana.
U Crvenom krstu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život"

Među onima koji su odlučili da izdvoje malo vremena kako bi donirali krv i tako spasili nekome život su i članovi Airsoft tima "Spartak".

U poslednjih godinu dana smo intenzivirali saradnju sa Crvenim krstom. Dolazimo na akcije dobrovoljnog davanja krvi i želimo da damo primer mlađim generacijama - priča Davor Repaš, predstavnik Airsoft tima "Spartak" - Poslednji put sam krv donirao pre 17 godina u vojsci i preporučio bih svima da odvoje malo vremena i spasu nekome život. Razloga za strah nema, bezbolno je.

U Crvenom krstu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život"U subotu je održana 3. po redu akcija "Pokloni život", a zainteresovani sugrađani imali su priliku i da se registruju u Nacionalnu bazu davalaca matičnih ćelija hematopoeze.

Ova akcija nastala je u jeku pandemije kao odgovor na dodatnu potrebu za jedinicama krvi, a prerasla je u tradiciju - objašnjava Nevena Lukić, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica - Naše akcije organizujemo subotom upravo zbog toga da bi krv mogli da doniraju oni davaoci koji nisu u mogućnosti da to učine radnim danima u Službi za transfuziju Opšte bolnice. Pozivam sve zainteresovane sugrađane da dođu i na naredne akcije i pomognu zdravstveni sistem.

U Crvenom krstu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život"Kao i uvek, akciju su podržali Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje, a za sve dobrovoljne davaoce organizovani su besplatni preventivni pregledi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1081
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.