Komentara: 24
Pregleda: 3766

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ predstavljen IT smer

13.03.2023. u 10:13h
Izvor: Subotica.com
Gimnazija „Svetozar Marković“ naredne školske godine upisaće šestu generaciju đaka na IT smeru, a šta on sve nudi u petak su mogli da se uvere osmaci koji su posetili Dan otvorenih vrata.
U Gimnaziji „Svetozar Marković“ predstavljen IT smer

Specijalizovani informatički smer u Gimnaziji ove godine će biti otvoren i na mađarskom jeziku.

- U oba odeljenja će biti upisano po 20 đaka. IT odeljenje je „elitno“ odeljenje naše škole a đaci koji ga pohađaju ostvaruju sjajne rezultate iz prirodnih nauka i programiranja. Prvi maturanti koji su nedavno izašli iz naše škole upisali su željene fakultete i sada su uspešni na studijama – ističe Dušan Pavlović, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“. – Svake godine imamo sve više zainteresovanih i sve je teže doći do mesta među 20 odabranih.

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ predstavljen IT smer

O tome svedoči i veliki broj osmaka koji su danas posetili Dan otvorenih vrata i radili probni prijemni iz matematike, po specijalnom programu. Njih su dočekali stariji drugari, maturanti IT odeljenja od kojih su iz prve ruke saznali šta ih sve čeka ako se opredele za ovaj smer.

- IT  smer je otvoren 2018. godine sa željom da se proširi program Gimnazije da ne budu samo opšti smerovi već i specijalistički. Gimnazija je oduvek bila najjača škola a ukoliko ovde upišu IT smer posle mogu da odaberu bilo koji fakultet, dok u stručnim školama moraju da se bave informatikom – kaže maturant Matija Sabo Vojnić, koji će studije nastaviti na FON-u.

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ predstavljen IT smer

Kako izgleda put IT-evca od školske klupe do zaposlenja đacima su predstavili članovi klastera IT Subotica.

- IT klaster je ranije  započeo saradnju sa Gimnazijom na promociji IT smera.  Prošle godine smo  imali prvu zajedničku akciju gde smo učenicima predstavili karijerni put od upisa u Gimnaziju, kroz školovanje i upisivanje željenog fakulteta do zaposlenja ili otvaranja sopstvenog biznisa. Ove godine smo uradili isto to ali i na mađarskom jeziku – dodaje Oliver Guganović, predstavnik klastera IT Subotica.

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ predstavljen IT smer

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 3766
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.