Komentara: 109
Pregleda: 18559

U Hajdukovu sinoć eksplodiralo više ručnih bombi, jedna neaktivirana tokom popodneva uklonjena

12.08.2023. u 11:50h > 13.08.2023. u 00:24h
Izvor: Subotica.com  / RTV Pannon
U Hajdukovu sinoć eksplodiralo više ručnih bombi, jedna neaktivirana tokom popodneva uklonjena

Nešto posle 21:30 časova, po informacijama lokalnog stanovništva, u Hajdukovu su se začule dve jake eksplozije, a potom i pucnji, javlja RTV Pannon.

Po nezvaničnim informacijama dve eksplozivne naprave, ručne defanzivne bombe, eksplodirale su ispred jedne od porodičnih kuća u blizini šumskog pojasa, u Hajdukovu . Za sada iz policije samo navode da nema povređenih.

Stanovnici su na društvenim mrežama pisali da su specijalne jedinice policije odmah stigle na lice mesta i pronašle treću, neeksplodiranu eksplozivnu napravu. Prema rečima ljudi koji žive u blizini, od siline detonacije čak su se tresli prozori u unutrašnjosti Hajdukova.

Eksplozija se čula i na Paliću, što je odmah komentarisano na različitim društvenim platformama. Prve informacije o eksplozijama počele su se pojavljivati još oko 21:30.

Demineri u saradnji sa specijalnim jedinicama policije danas oko 16 časova uspešno su uklonili jednu minsko eksplozivnu napravu.

Sa pripadnicima policije na lice mesta izašli su načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov i načelnik PU Subotica Igor Velimirović. U ovom incidentu nije bilo povređenih a istraga je u toku, poručio je Šoralov na Fejsbuk stranici Severnobačkog okruga.

 - Iako su nam (na krajni sever Srbije) u vidu pojačanja stigle dodatne jedinice iz PU Sombor i Novi Sad, i dalje insistirati da Ministarstvo unutrašnjih poslova pošalje dodatno pojačanje, specijalnu jedinicu - operativnu grupu, koja će svakodnevno biti prisutna na našem području i pomagati lokalnoj PU u rešavanju migrantske krize - istakao je Šoralov i dodao da je neophodna i ozbiljnija reakcija policijskih uprava na jugu Srbije, kako bi se rasteretio pritisak na Suboticu.

Zatražili smo više detalja o navedenom incidentu, kao i eventualno informacije o povređenima ili smrtno stradalima. U nastavku odgovor PU Subotica.

- Kasnije sinoć prijavljena je eksplozija na teritoriji područja Palić. Policija je izašla na lica mesta i obavila uviđaj. Dve eksplozivne naprave su aktivirane. Povređenih nema. O navedenom događaju obavešteno je nadležno tužilaštvo. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju navedenog događaja - navodi se u pisanom odgovoru subotičke policije.

Izvor: Subotica.com / RTV Pannon
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 109
Pregleda: 18559
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.