Komentara: 1
Pregleda: 7127

U Hemijsko-tehnološkoj školi napravili sredstvo za dezinfekciju

20.03.2020. u 12:43h > 15:29
Izvor: Subotica.com
U Hemijsko-tehnološkoj školi napravili sredstvo za dezinfekciju

Hemijsko-tehnološka škola je nadaleko poznata po proizvodima koje prave njeni đaci, a koji su odavno na tržištu. Zbog epidemiološke situacije u celoj zemlji, učionice i radni kabineti su sada prazni ali su profesori smislili način kako da animiraju đake da uče kod kuće a ujedno i reaguju na trenutnu situaciju. Profesori smera hemija, nemetali i grafičarstvo napravili su sredstvo za dezinfekciju.

- Učenje na daljinu je veliki izazov za sve nas,  naročito što smo mi srednja stručna škola i da se nastava odvija na predavanjima i praktičnoj nastavi. Škola koristi platformu office365 a profesori su želeli da na pravi način odmah pokažu upotrebnu vrednost onoga što uče u školi – objašnjava direktor škole Nikola Matković. – Imamo mašine, resurse i više diplomiranih inženjera hemije i tehnologije, koji su svojim znanjem napravili dezinfekciono sredstvo. Napravili smo od repromaterijala koji smo imali, jer već godinama pravimo tečni sapun, koji je već na tržištu.  Ministru sam dao to što smo proizveli i svi su oduševljeni.

U Hemijsko-tehnološkoj školi napravili sredstvo za dezinfekciju

Profesori će snimiti tutorijale, odnosno nastavne sadržaje koje će učenici učiti na daljinu i tako će na najbolji mogući način videti da je znanje moć.

- Pošto nemamo dovoljno materijala da proizvodimo toliko da možemo da doniramo, dezinfekciono sredstvo se sada koristi u školi, što je takođe ušteda jer ne moramo da ga kupujemo – dodaje direktor. – Kolege sa odseka tekstilstvo takođe razmatraju da počnu da prave zaštitne maske i to takođe predstavimo učnicima kao nastavne jedinice. Mnogi naši đaci i kod kuće imaju mašine za šivenje i mogli bi odmah da nauče kako se to radi. Sve nastavne jedinice koje nastanu sada koristiće se i ubuduće kao edukativni materijal.

U Hemijsko-tehnološkoj školi napravili sredstvo za dezinfekciju

Pred Hemijsko-tehnološkom školom je upis u narednu godinu, a po prvi put u školi će se otovoriti smer veterinarski tehničar.

- Prošle godine smo pokrenuli smer poslastičar, koji se pokazao kao pun pogodak, a sada ćemo otvoriti smer koji nikada nije postojao u Subotici, koji pohađaju dobri đaci koji ostaju u struci. To je sada novi izazov za nas kako da osmislimo nastavu, a privatne veterinarske stanice su nam dale punu podršku, a zahvaljujući podršci grada i Kancelarije za javna ulaganja u novoj etapi obnove škole u dvorištu će se napraviti veterinarskaambulanta – najavljuje Matković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 7127

Povezana vest

Povezane teme

hemijska škola

vanredno stanje

hemijsko tehnološka škola

korona virus

dezinfekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.