Komentara: 4
Pregleda: 2760

U kovid bloku bolnice 55 pacijenata, smanjuje se broj pregleda u respiratornoj ambulanti

21.02.2022. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
U kovid bloku bolnice 55 pacijenata, smanjuje se broj pregleda u respiratornoj ambulanti

U subotičkoj bolnici trenutno je zbrinuto 55 kovid pacijenata, od kojih je sedmoro na Odeljenju intezivne nege sa teškom kliničkom slikom. Trenutno najstariji pacijent na Kovid odeljenju ima 87 godina, a najmlađi je otpušten juče i ima 39 godina.

- Svi pacijenti su starije životne dobi, prosek je 72 godine, sa pridruženim hroničnim bolestima. Juče je otpušten pacijent koji je bio najmlađi, 39 godina, u dobrom opštem stanju, a to je i jedini od mlađih - kaže dr Gordana Kritnić, epidemiolog u Opštoj bolnici Subotica. - Što se tiče prosečnog broja pregleda u respiratornoj ambulanti pao je za 20 odsto, a broj prijema u kovid blok je 3-4 dnevno. Uglavnom na istom nivou je i broj otpusta.

U kovid bloku bolnice 55 pacijenata, smanjuje se broj pregleda u respiratornoj ambulantiPo rečima dr Krtinić, značajan broj pacijenata prolazi kroz Kovid dnevnu bolnicu (pod uslovom da ispunjavaju kliničke kriterijume), gde primaju terapiju u vidu monoklonskih antitela (lek "Regen Cov") putem infuzije, a koji značajno smanjuje potrebu za hospitalizacijom i u velikoj meri sprečava razvijanje teške kliničke forme bolesti.

Što se tiče organizacije rada u samoj bolnici, u zelenoj zoni (za pacijente koji nemaju kovid) funkcionišu sva odeljenja, a u polikliničkoj sluzbi rade sve ambulante putem elektronskog zakazivanja pregleda - "IZIS".

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Subotica, u protekla 24 časa u našem gradu je registrovano 48 slučajeva zaraze virusom kovid-19, a taj broj prethodnih dana se kretao između 74 i 89 na dnevnom nivou.

Ukupan broj Subotičana koji se vode kao kovid pozitivni je 1.746.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2760
Povezane teme

dr gordana krtinić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.