Komentara: 35
Pregleda: 4147

U Mađarskoj otpuštaju srpske novinare

24.07.2011. u 17:55h
Izvor: Blic
U Mađarskoj otpuštaju srpske novinare

Ministarstvo vera i dijaspore Srbije izrazilo je danas zabrinutost zbog odluke mađarskih vlasti da otpuste tri novinara srpske televizijske i radio redakcije.

"Odluka mađarskih vlasti da otpusti tri novinara srpske televizijske i radio redakcije, što predstavlja blizu polovine od ukupnog broja zaposlenih, i ukine samostalnost srpske informativne mreže u elektronskim medijima, primljena je sa velikom zabrinutošću u srpskoj zajednici u Mađarskoj i u nadležnem institucijama u Srbiji", navodi se u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se ocenjuje da formiranjem Glavnog uredništva za manjinske emisije u Fondaciji za pružanje medijskih usluga (MTVA) i otpuštanjem novinara koji rade na srpskom jeziku, faktički se "ukidaju srpske redakcije na državnom radiju i televiziji i u veliku opasnost dovodi proizvodnja programa namenjenog srpskoj manjini u Mađarskoj".

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 4147
Povezane teme

srpski novinari

srpski mediji u mađarskoj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.