Komentara: 4
Pregleda: 2311
Foto

U nedelju koncert Subotičke filharmonije "Od Beča do Subotice"

17.06.2022. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Pod dirigentskom palicom Čabe Paška, članovi Subotičke filharmonije nastupiće u nedelju, od 20h u Sinagogi. Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se kupiti u Sinagogi, a prodavaće se i na dan koncerta
U nedelju koncert Subotičke filharmonije "Od Beča do Subotice"

U okviru koncerta pod nazivom "Od Beča do Subotice" članovi Subotičke filharmonije izvešće Betovenovu Prvu simfoniju. U drugom delu koncerta na programu su dela subotičkih kompozitora Lanji Ernea i Ferenca Gala.

- Velika nam je čast što ćemo izvoditi dela naših, lokalnih velikana. Lanji Erne je osnivač ovog orkestra, a bio je i direktor Muzičke škole. Pisao je divna dela i za orkestar i za solo instrumente. Nedavno smo pronašli note za koje nismo ni znali da postoje, pa je ovaj koncert prilika da pred našim sugrađanima izvedemo ta dela - objašnjava Pal Žiga, direktor Subotičke filharmonije - Na programu su i čuveni Štrausovi valceri, kao i opereta Imre Kalmana.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije Najava koncerta Subotičke filharmonije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2311
Povezane teme

koncert

koncert subotica

sinagoga

Subotička filharmonija

koncert u sinagogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.