Komentara: 1
Pregleda: 2683

U okviru isplate socijalnih davanja prva isplata uvećanog roditeljskog dodatka

16.08.2023. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
U subotu počinje isplata socijalnih davanja za jul u okviru koje će po prvi put biti isplaćen uvećani roditeljski dodatak. Isplata socijalnih davanja biće izvršena u subotu i ponedeljak.
U okviru isplate socijalnih davanja prva isplata uvećanog roditeljskog dodatka

Prvog dana isplate, u subotu, 19. avgusta, biće isplaćena novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada, dodatak za pomoć i negu drugog lica, naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, dečji dodatak i roditeljski dodatak kao i prava iz boračko invalidske zaštite, dok će do ponedeljka, 21. avgusta sačekati svi oni kojima treba da bude isplaćena naknada zarade odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebene nege deteta i korisnici ostalih naknada po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta.

Od prvog jula (za svu decu rođenu prvog jula i kasnije) povećan je iznos roditeljskog dodatka, pa tako on za prvo dete iznosi 366 hiljada dinara i isplaćuje se jednokratno a za drugo dete iznosi 324 hiljade dinara i isplaćuje se u 24 jednake mesečne rate (13 hiljada mesečno). Za majke koje rode treće dete obezbeđeno je po 1.9 miliona dinara, u 120 jednakih mesečnih rata, što je oko 16 hiljada dinara mesečno. Za rođenje drugog i trećeg deteta jednokratno se isplaćuju 122 hiljade dinara. Roditeljski dodatak za četvrto dete iznosi 2.9 miliona dinara i isplaćuje se u 120 mesečnih rata, što je oko 24 hiljade dinara mesečno.

Paušal za nabavku opreme za dete, koji se isplaćuje zajedno sa jednokratnim iznosom roditeljskog dodatka za prvo dete, odnosno prvom ratom roditeljskog dodatka za drugo, treće i četvrto dete, iznosi 6 hiljada dinara.

Pravo na roditeljski dodatak ostvaruje majka za prvo, drugo, treće i četvrto dete, pod uslovom da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište u Republici Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 2683
Povezane teme

roditeljski dodatak

socijalna davanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.