Komentara: 0
Pregleda: 487
Video
Foto

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičko

04.10.2024. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
U sportskoj hali OŠ "Ivan Milutinović" realizovana je završna faza projekta "Sportom do prijateljstva" Hrvatskog nacionalnog veća i Udruženja "Naša deca". Šest škola u kojima se nastava odvija i na hrvatskom jeziku, dobilo je paket rekvizita koji će poboljšati i olakšati realizaciju nastave fizičkog vaspitanja.
U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičko

Oko sto učenika nižih razreda iz  osnovnih škola "Ivan Milutinović" (Subotica i Mala Bosna), "Matija Gubec", "Matko Vuković", "Vladimir Nazor" i "22. oktobar" imalo je priliku da pokaže svoju spretnost na poligonima koje su za njih pripremili učitelji. 

- Jako mi se dopada što smo danas ovde, imam puno novih drugara. Ne želim da se svađamo, želim da imamo puno prijatelja svi zajedno - rekla je Marija Žarić, učenica 2. razereda OŠ "Matija Gubec" koja pohađa četiri vannastavne aktivnosti - Bavim se hiphopom, idem na slikanje, idem na folklor i idem na plivanje, a najviše volim da hiphop. 

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičko

- Prijateljstvo je kada se svi družimo i igramo, i zabavljamo, nije bitno ko će pobediti, nego da se svi zabavimo.  Jako mi se dopada ovde, volim igru i druženje - kaže Petar Drobac, učenik 4. razreda OŠ "Matko Vuković".

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičkoNjegova drgarica Branka Šabić, učenica 1. razreda OŠ "Ivan Milutinović" rekla je da joj se sve dopada. 

 - Okupili smo se da bismo se zabavili, vežbali i družili. Za mene je prijateljstvo da se igram i pomažem. Inače se bavim baletom, a sada ću krenuti i na plivanje.

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičkoBudući da je fizičko vaspitanje jedan od predmeta koji podstiče decu da budu aktivna i povoljno utiče na čitav psiho-fizički razvoj, rekviziti i oprema za realizaiciju ovog predmeta u svakoj školi su dobrodošli. 

 - Drago mi je da su se deca okupila kod nas, i drago mi je da su dobila rekvizite, te da će moći kvalitetnije da organizuju nastavu. To su rekviziti za poligon, ono što je najviše potrebno deci u tom nižem uzrastu. Čestitam ljudima koji su pokrenuli i uspešno završili projekat - kaže direktor škole domaćina, Ivan Stipić, dodavši da ova škola nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku realizuje već 22 godine.

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičkoI iz škole u Tavankutu obradovali su donaciji, te ističu da će im to umonogome pomoći u realizaciji fizičkog vaspitanja. 

-  Kao i u svakoj školi, rekvizita za nastavu fizičkog nikad dovoljno, te nam je ovaj dar, ovaj poklon od velikog značaja, jer doprinosi da su deca aktvnija. Jer iako smo mi na selu, u Tavankutu, jako je zanimljivo i simtomatično, da deca ne dolaze u školu biciklima već ih dovoze roditelji. Svaki podsticaj ove vrste je od velikog značaja, i naravno što aktivniji i zdraviji, to bolje učimo i bolje rezultate postižemo - kaže Stanislava Stantić Prćić, direktor OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta.

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičkoProjekat "Sportom do prijateljstva" u okviru kog je ovih 6 škola dobilo sportske rekvizite ukupne vrednosti 1.500 evra pokrenut je na inicijativu Hrvatskog nacionalnog veća, a realizovan u saradnji sa Udruženjem "Naša deca". 

 -  Na našim redovnim aktivima na kojima su učitelji nastave na hrvatskom jeziku, saznali smo da u ovim osnovnim školama postoji potreba za sportskim rekvizitima. Kruna ovog projekta je, pored nabavke rekvizita i ovaj sportski dan za decu. Ovakva ulaganja su vrlo značajna za našu decu, za naše škole ali i za naše divne učitelje koji će moći kvalitetnije da rade, ovog puta časove fizičkog - kaže predsednica Odbora za obrazovanje pri Hrvatskom nacionalnom veću, Nataša Francuz.

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičkoUduženje "Naša deca" za cilj ima jačanje zajednice i promociju nastave na hrvastkom jeziku, a u okviru svog područja delovanja, ovog puta izašli su u susret sa nabavkom sportske opreme. 

- Cilj ovog projekta je bio da poboljšamo kvalitet obrazovanja na hrvatskom jeziku, tako što ćemo nabaviti sportske rekvizite, i uz to, organizovati jedan ovakav dan gde će sva deca koja pohađaju nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku, kojih trenutno, od prvog do četvrtog razreda, ima 106, imati priliku da se susretnu, druže i budu aktivni - kaže Ninoslava Pirša, zamenica predsednice Udruženja "Naša deca", ističući da se u paketima nalazi sve ono neophodno za realizaciju fizičkog - Tu su lopte - košarkaške, odbojkaške, rukometne, fudbalske, i imamo poligone plastične - čunjevi, prepreke, hulahopi, to su sve rekviziti koji se mogu rastavljati i sastavljati i koristiti na različite načine. 

U okviru projekta "Sportom do prijateljstva" šest škola dobilo paket rekvizita za fizičko

Izvor: Subotica.com
Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva" Realiazacija projekta "Sportom do prijateljstva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 časova i 9 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 487
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

udruženje roditelja naša deca

OŠ Ivan Milutinović

nataša francuz

ivan stipić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.