Komentara: 2
Pregleda: 1899

U opasnoj igri prave mrak

12.03.2009. u 02:13h
Izvor: Subotičke novine
<p>U poslednje vreme, mladalački nesta&scaron;luk redovno ostavlja bez struje stanovnike u ulici Heroja Pinkija i okolini. Svaki put u isto vreme, čim padne mrak, grupa mladića svake nedelje započinje opasnu igru. Bacajući metalne lance preko uličnih elektrovoda, uz propratni "vatromet" i sevanje iz kablova, dosad su izazvali nekoliko kratkih spojeva, ali i bes me&scaron;tana u tom delu Teslinog naselja.</p>
U opasnoj igri prave mrak

Uzmu klinci neku žicu, na krajeve okače kuke pa zabace to na kablove, čekajući da izbije jedna ili dve faze, zavisi kako pogode! I ne stignemo da izađemo iz kuće a oni već pobegnu niz ulicu. Dvadesetak domova odjednom ostane bez struje. Uspela je jednom prilikom moja žena da ih pita zašto to rade. Onako u trku, doviknuli su joj da ne znaju šta će od dosade - priča Bela Vuković iz ulice Heroja Pinkija.

Kako pozivi upućeni policiji nisu urodili plodom, ljudi su pokušali da uzmu pravdu u svoje ruke i dočekaju huligane u zasedi.

Bolje je, kažu, da ih jednom udari čovek nego struja zauvek!

- Počeli smo da dežuramo, ali vidimo da od toga nema neke vajde. Momci, kada nas vide, produže dalje pa naprave problem u susednoj ulici, kao prošli put u Kalničkoj, gde je varničilo na sve strane. Plašim se da će mi zbog tih mladića u punoj snazi propasti električni aparati i uređaji, pa eto još veće štete - dodaje Stanoje Marković iz Nerine ulice.

Njihov sused Ištvan Boldižar, pred čijom se kućom nalazi trafo na stubu, pokušao je da opomene mladiće, ali je umesto dogovora palo poštansko sanduče s kapije:

- Zamolio sam ih da prestanu jer može neko stradati, a oni su vikali na mene i počeli da udaraju metalno sanduče. Najviši među njima pokušao je čak da obije trafo, a jednom je uspeo da ga otvori - ogorčen je Ištvan.

Slučaj iz tog naselja poznat je nadležnima u Elektrodistribuciji, koji su o svemu obavestili gradsku policiju, ali su spemni da, ukoliko ne bude efekata, rešenje problema potraže na višem nivou.

- Već mesec dana imamo problem s omladinom koja pravi haos po Teslinom naselju i Malom Radanovcu. Usput su razvaljivani kablovski ormari i ostavljani tako otvoreni, pod naponom, što predstavlja ozbiljnu pretnju. I prekidi u napajanju veoma su štetni i opasni. Metalni predmeti prebačeni preko elektrodistributivnih vodova mogu zakačiti sledećeg prolaznika, koji bi stradao na licu mesta - upozorio je Igor Srejić, tehnički direktor u Elektrovojvodini, i dodao da je najkritičnija situacija u ulicama Partizanskih baza i Bele Bartoka.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1899
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.