Komentara: 0
Pregleda: 457
Foto

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svima

03.10.2024. u 09:10h
Izvor: Subotica.com
Tokom proteklog vikenda je održana "Be Active noć", manifestacija koja za cilj ima da podstakne sve građane da se bave sportom i fizičkim aktivnostima, a pre Subotice, održana je u Beogradu i Zrenjaninu. Organizatori su pripremili bogat program prilagođen različitim uzrastima, te je svako mogao pronaći nešto po svojoj meri.
U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svima

Iako je ovo manifestacija koja za cilj ima promociju sporta za sve građane, najviše su joj se obradovali mališani, za koje su postavljeni brojni poligoni na kojima su mogli da tastiraju svoju spretnost i brzinu. Svoja iskustva podelili su mališani iz OŠ "Ivan Goran Kovačić".

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svima- Bacala sam kesice u rupu, bilo mi je baš zanimljivo. Izgleda jako jednostavno, ali nije baš lako pogoditi, kao što izgleda sa strane. Sada ću još da plešem, a inače treniram odbojku - kaže Sara SoviljPlesala sam, igrala, prelazila poligon, i to mi je bilo zabavno i lako - dodaje Jovana Došen

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svimaU parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svimaNakon pređenog poligona, deca su se uglavnom slagala - bilo je zabavno i izazovno prelaziti prepreke na poligonima. 

 - Sve mi je bilo lako i lepo, i plesala sam i prelazila poligon - kaže Sara Sovilj - Ništa mi nije bilo teško, i baš mi je bilo zabavno - uživala sam nadovezuje se Sara Dakić, a sa tim se slaže i Sara Maravić - Ja sam prelazila poligone, nije mi bilo teško, inače idem na hip-hop, a mislim da ništa više neću probati danas, iako ništa nije teško.

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svimaManifestacija "Be Active"  održava se po 10. put u zemljama Evrope, a program je namenjen svim uzrastima od dece do građana trećeg doba. 

 - Bavljenje sportom ima svoju vrednost koja nadilazi bilo kakve rezultate ili medalje. Bitno je da što više ljudi bude aktivno, jer to doprinosi zdravlju, sreći i opštem zadovoljstvu i upravo zato Olimpijski komitet Srbije mnogo važnosti pridaje Evropskoj nedelji sporta. Mi ostajemo verni ideji da sport bude dostupan svima, ne samo profesionalcima, već i deci, amaterima, rekreativcima, svima koje sport interesuje - kaže Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije.  

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svimaBudući da je ovo godina u kojoj je Subotica ponela epitet "Evropski grad sporta" ovo je još jedna u nizu manifestacija i dešavanja koje potrvđuju da to nije slučajsnot. 

-  Mi u Subotici volimo da se hvalimo širokom lepezom sportova i klubova, ali da Grad Subotica ne misli samo na profsionalne sportiste dokazuju i naše akcije koje grad sprovodi zajedno sa Sportskim savezom Subotice a to su besplatna školica plivanja za učenike osnovnih škola, jer želimo da Subotica bude grad bez neplivača. Zatim akcija "Budi zdrava vežbaj sa nama" koju aktivno sprovodimo dva puta nedeljno i naravno naša akcija vežbanje za treće doba, koju sa Asocijacijom "Sport za sve" sprovodimo u Gerontološkom centru - ističe Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport. 

Kao osvajač olimpijskog zlata i i predsednik Sportskog saveza Srbije, brojnim posetiocima dobrodošlicu je poželeo i Davor Štefanek, ne krijući zadovoljstvo što je baš nejgov rodni grad doamćin ove zanačjane manifestacije. 

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svima - Ponosan sam što je Subotica Evropski grad sporta za 2024. i što se ova manifestacije po prvi put organizuje u sredini u kojoj sam i ja odrastao, i zavoleo sport. Subotičani imaju mogućnost da se bave mnogim sportovima, o čemu svedoči činjenica da imamo preko 200 klubova sa više od 5000 dece kja se bave različitim sportskim aktivnostima. Izuzetno sam ponosan da su Subotičanke u velikom broju uključene u sport a isto tako i osobr sa invaliditetom, što sveodči o tome da je naša Subtoica grad sporta i sportskog duha - rekao je Štefanek, istakavši da se nada da će Olimpijska česma u našem gradu već nakon sledećih Olimpijskih igara biti bogatija bar za jedno ime - Voleo bih da na sledećim Olimpijskim igrama bar jedna medalja dođe u Suboticu, i to bih najviše voleo iz mog sporta, rvanja, mada imamo šampiona u svim sportovima. Rezuleta koji smo ostvarili u Pariz ove godine je izuzetno dobar. Mi kao nacija uvek imamo velika očekivanja od naših predstavnika, ali ovaj rezultat je bio zaista veliki uspeh. Čestitao bih svima koji su se uopšte plasirali na Olimpijske igre, a posebno osvajačima medalja. 

U parku Prozivka održana "Be Active noć" - sport pripada svimaGost u našoj zemlji, ali i domaćin manifestacije, predstavnik Delegacije EU u našoj zemlji Črtomir Fišinger izrazio je zadovoljstvo što je deo ove manifestacije baš u Subotici. 

 - Evropska unija od 2015. godine sa ponosom obeležava Evropsku nedelju sporta podstičući ljude da prihvate aktivan i zdrav način života. Ove godine kampanja "Be Active" usklađena je sa duhom i vrednostima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu. Sport je zaista za sve nas, i svi bi trebalo da se bavimo sportom - rekao je Fišinger. 

 

Izvor: Subotica.com
"BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka "BeActive" noć u parku Prozivka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 15 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 457

Povezana vest

Povezane teme

park prozivka

davor štefanek

nataša aleksić

sport za sve

be active

be sctive subotica

damir štajner

črtomir fišinger

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.