Komentara: 3
Pregleda: 1160
Video
Foto

U petak 15. Noć istraživača

25.09.2024. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Noć istraživača pod sloganom "Pažnja, nauka na putu" će biti održana u petak (27. septembra), od 16 do 22h u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.
U petak 15. Noć istraživača

Centralna tema dela manifestacije koji će biti realizovan u našem gradu je veštačka inteligencija, pa će u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija (Marka Oreškovića 16) biti realizovano niz predavanja, radionica i vežbi sa ciljem da se široj javnosti približi ova tema. 

Posetioci će imati mogućnost da poslušaju nekoliko zanimljivih predavanja koja će biti na srpskom ili mađarskom jeziku. I okviru tih predavanja moći će da saznaju neke osnove o veštačkoj inteligenciji, o modelima veštačke inteligencije, vrstama veštačke inteligencije, o generativnoj veštačkoj inteligenciji i, ono što je najvažnije, moći će da vide kako se implementiraju ti modeli u svakodnevnom životu, jer kao što znamo veštačka inteligencija utiče na sve sfere društva. Takođe, posetioci će imati mogućnost da se upoznaju i sa potencijanim rizicima prilikom upotrebe veštačke inteligencije - najavljuje prof. dr Zlatko Čović,  pomoćnik direktora na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija - Osim predavanja, zainteresovani će biti u prilici da posete štandove na kojima će biti prezentovani projekti u kojima se već koristi veštačka inteligencija. 

U petak 15. Noć istraživača

Obeležavanju 15. Noći istraživača u našem gradu priključili su se i Gradski muzej, kao i kompanije HTEC group, Inspira grupa i Erdsoft.

Klikom na sličicu ispod možete da preuzmete kompletan program sa opisom.

U petak 15. Noć istraživača

Izvor: Subotica.com
Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača Najava Evropske noći istraživača
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 dan i 15 časova
Komentara: 3
Pregleda: 1160

Povezano dešavanje

Povezane teme

noć istraživača

noć istraživača u subotici

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.