Komentara: 0
Pregleda: 1781

U petak 6. "Festival ljubavi - inkluzija na delu" u Dudovoj šumi

25.09.2024. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Na terenu iza Hale sportova u Dudovoj šumi u petak će po 6. put biti održan "Festival ljubavi - inkluzija na delu" sa porukom da se sva deca isto smeju i igraju. Svi zainteresovani imaće priliku da pokažu svoju spretnost i umeće pri prelasku 12 poligona.
U petak 6. "Festival ljubavi - inkluzija na delu" u Dudovoj šumi

Festival ovog tipa održava se po šesti put, ali su u odnosu na dosadašnji program, uneli neke značajne promene - "Igre bez granice" koje će početi u 15 časova. 

 - Pozivamo sve građane i  udruženja, organizacije da se prijave kao tim od 5 osoba i daju podršku deci sa invaliditetom da budu prihaćeni. Biće 12 poliogna. Na samom dolasku potrebno je prijaviti tim, pri čemu će se evidenirati ima tima i broj poligona. Obilazite slobodne poligone, gde će se meriri ukupno vreme prolaska svih članova tima, a najbrža tri biće nagrađena. Na svakom poligonu imaćemo volontere koji će učesnike usmeravati na sledeći slobodan poligon. Kada se završe svi poligoni, timovi se prijavljuju kod komisije na kraju terena - ističe Tihomir Vetel iz UG "Zeleni Subotice". 

U petak 6. "Festival ljubavi - inkluzija na delu" u Dudovoj šumi

Ono što je ostalo isto jeste poruka koju ovaj Festival šalje, kao i igra, zabava, druženje i ljubav koju on sa sobom donosi. 

 - Festival i ove godine nosi poruku da se prihvatimo svakoga. Ove godine probaćemo kroz "Igre bez granica", kroz razne prepreke, učesnici će imati priliku da pokažu svoju kreativonst, sportski duh i humanost. Spojićemo nas i decu kroz jednu poruku - da smo svi mi zapravo isti. Imamo iste potrebe - biti prihvaćeni, voljeni i poštovani. Kada se deca sutra, posle tog dana sretnu na ulici, prići će jedni drugima sa osmehom na licu, i reći "Hej, pa mi se poznajemo" a ne da sa čudom gleda kako se otežano kreće, govori, smeje se. To je generalno problem našeg društva, a ovo je način da priđemo jedni drugima - kaže Mirjana Evetović. 

U petak 6. "Festival ljubavi - inkluzija na delu" u Dudovoj šumi

Festival ima i humanitarni karakter, budući da će se ovog dana prikupljati novčana sredsva za pomoć našim mladim sugrađanima Sofiji Pranić i Leu Miliću

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 4 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1781
Povezane teme

festival ljubavi socijalna inkluzija

festival ljubavi inkluzija na delu

tihomir vetel

mirjana evetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.