Komentara: 12
Pregleda: 2698

U petak promocija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje i razgovor sa poslodavcima

21.02.2023. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (Jovana Mikića 12), u petak od 9h će biti upriličen forum sa poslodavcima. Tom prilikom, zainteresovani poslodavci će biti detaljno informisani o svim javnim pozivima koje je NSZ nedavno raspisala.
U petak promocija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje i razgovor sa poslodavcima

Ovo je samo prvi nizu foruma koji će biti održani u cilju promocije ovogodišnjih javnih poziva, najavljuje Verica Vujadinović, direktorka subotičke Filijale NSZ.

- Bićemo na raspolaganju poslodavcima, odgovaraćemo na njihova pitanja, ponuditi im informacije o svih 13 javnih poziva i pomoći im da apliciraju - objašnjava Vujadinović i dodaje da će po prvi put biti organizovani i mini sajmovi zapošljavanja - Prvi takav sajam biće održan 18. marta u našim prostorijama. To je prilika da pomognemo licima da pronađu zaposlenje i poslodavcima da, ukoliko nađu adekvatno lice, konkurišu za naše subvencije za zapošljavanje tih kategorija lica.

U petak promocija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje i razgovor sa poslodavcimaPodsećamo, Nacionalna služba za zapošljavanje nedavno je raspisala ukupno 13 javnih poziva, a akcenat je na zapošljavanju teže zapošljivih kategorija (mladi do 30 godina bez srednje škole, stariji od 50 godina, osobe sa invaliditetom, Romi, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih). Takođe, raspisan je i javni poziv za samozapošljavanje.

- Kada je reč o samozapošljavanju, ovaj javni poziv nije namenjen iskuljučivo za određene kategorije lica, već za sve koji žele da otvore samostalnu delatnost, preduzetničku radnju ili uslužnu delatnost. Mi imamo obuke za izradu biznis plana, što je uslov za konkurs za samozapošljavanje. Dakle, pomažemo licima da izrade biznis plan i da konkurišu na ovaj javni poziv - zaključuje sagovornica.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila. Rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta, javni poziv za učešće u finansiranju mera obuke za potrebe poslodavaca za zaposlenog otvoren je do kraja oktobra. Javni poziv koji se odnosi na zapošljavanje osoba sa invaliditetom otvoren je do kraja godine, a ostali javni pozivi su otvoreni do 30. novembra.

Više informacija u povezanoj vesti ili na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 2698

Povezane vesti

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

javni poziv

verica vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.