Komentara: 1
Pregleda: 958

U petak promocija knjige "Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke"

03.02.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
U petak će, u čitaonici Gradske biblioteke, biti održana promocija knjige Margarete Bašaragin "Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke". Promocija ovog književnog dela zakazana je za 17h.
U petak promocija knjige "Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke"

Knjiga tematizuje mirovno i antifašističko delovanje Subotičanki i njihovu borbu za prava žena u prvoj polovini 20. veka u višejezičnom, višekulturnom i višekonfesionalnom gradu. U knjizi je opisano dvanaest životnih priča antifašistkinja Subotice, a samo neke od njih su Ida Sabo, Bosa Milićević i Lli Bek Krmpotić. 

- Pilot-istraživanje je pokazalo da postoje rasuti podaci u arhivima i memoarska građa koju danas treba ponovo vrednovati, a edukativni program ženskih studija treba da obuhvati doprinose i ulogu koje su imale u antifašističkom i ženskom pokretu - navode organizatori promocije.

Promociju zajednički organizuju Gradska biblioteka i subotička podružnica Udruženja "Ženske studije i istraživanja" Novi Sad.

Dr Margareta Bašaragin je predsednica subotičke podružnice Udruženja „Ženske studije i istraživanja“ Novi Sad. Do sada je objavila knjige "Rod kultura i diskurs razgovora u razredu", "Znamenite Jevrejke Subotice", a tokom prošle godine uredila je dela "Starost u vremenu i prostoru i "Sonja Licht: životna priča".

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 958
Povezane teme

gradska biblioteka

čitaonica gradske biblioteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.