Komentara: 21
Pregleda: 4332

U planu 14 novih dečjih igrališta

27.12.2021. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
U gradskim mesnim zajednicama predviđeno je pet lokacija za postavljanje novih dečjih igrališta, odnosno po jedno na Prozivci, Peščari, Dudovoj šumi, Željezničkom naselju i Aleksandrovu, dok su u prigradskim mesnim zajednicama nova igrališta predviđena na devet lokacija i to po dva u Novom Žedniku, Ljutovu i Đurđinu, a po jedno u Bajmoku i Bačkim Vinogradima.
U planu 14 novih dečjih igrališta

Gradsko veće je na 40. sednici donelo Plan postavljanja dečjih igrališta, koji je izradilo JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Planom su evidentirane lokacije postojećih dečjih igrališta, a takođe su dati predlozi lokacija za postavljanje novih igrališta na teritoriji grada Subotice.

Lokacije za nova dečja igrališta predviđene su na Prozivci, Peščari, Dudovoj šumi, Željezničkom naselju i Aleksandrovu, tako da svaka od ovih gradskih mesnih zajednica dobije po jedno novo igralište za mališane.

U planu 14 novih dečjih igralištaKada su u pitanju prigradske mesne zajednice, predviđeno je ukupno devet lokacija za nova dečja igrališta i to po dva u Novom Žedniku, Ljutovu i Đurđinu, jedno u Bajmoku, dok će Bački Vinogradi na ovaj način dobiti prvo igralište za decu.

Planom su definisani i uslovi za prilagođavanje postojećih igrališta standardima koji su propisani Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, kao i uslovi za postavnjanje novih igrališta.

U planu 14 novih dečjih igrališta

Krajnji cilj izrade Plana je da postojeća i planirana dečja igrališta ispune bitne zahteve za zaštitu zdravlja i bezbednosti, koji se odnose na projektovanje i postavljanje dečjih igrališta, kao i opreme i površine za ublažavanje udara za dečja igrališta.

Grad Subotica trenutno raspolaže sa 83 dečja igrališta, od kojih se 63 igrališta nalaze u gradskim, a 20 igrališta u prigradskim mesnim zajednicama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4332
Povezane teme

dečja igrališta

dečje igralište

igralište za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.