Komentara: 4
Pregleda: 3209

U ponedeljak besplatni skrining pregledi na aneurizmu trbušne aorte

02.04.2023. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje skrininga na aneurizmu trbušne aorte u ponedeljak, od 8 do 14h, biće organizovani besplatni zdravstveni pregledi u mobilnom autobusu koji će biti stacioniran u dvorištu Opšte bolnice (ispred Poliklinike za sprecijalističke preglede).
U ponedeljak besplatni skrining pregledi na aneurizmu trbušne aorte

Na pregled mogu doći svi zainteresovani građani stariji od 50 godina, a potrebno je da kod sebe imaju bilo koji dokument za identifikaciju.

U mobilnom autobusu nalaziće se ultrazvučni aparat sa edukovanim medicinskim osobljem koje će izvoditi skrining i pružati informacije o načinu pregleda i daljoj prognozi shodno dobijenom nalazu.

Besplatni skrining pregledi na aneurizmu trbušne aorte organizuju se u saradnji sa Klinikom za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra i Udruženja kardiovaskularnih hirurga, a uz podršku Ministarstva zdravlja. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3209
Povezane teme

skrining

besplatni pregled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.