Komentara: 13
Pregleda: 2912

U ponedeljak počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

12.12.2020. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
U ponedeljak, 14. decembra, počinje isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu, saopštilo je Ministarstvo finansija. Penzioneri će jednokratnu pomoć dobiti krajem naredne sedmice.
U ponedeljak počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

Po rečima ministra finansija Siniše Malog, reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, ugostiteljskim objektima, hotelima i rentakar firmama, koje će, kako kaže, biti dodatna finansijska injekcija koja će značiti zaposlenima u sektoru koji je zbog pandemije korona virusa najviše ugrožen.

Poreska uprava objavila je spisak od 12.037 preduzeća iz ugositeljske i turističke privrede koja su ostvarila pravo na pomoć države, a za ove potrebe iz državnog budžeta biće izdvojeno dve milijarde dinara.

- Ovo je šesti po redu minimalac koji dobijaju zaposleni u ovim sektorima, što znači da je pola poslovne godine u ovim preduzećima država pokrila isplatom zarada. Njima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvara za ovu svrhu - objašnjava Mali. -  Važno je da istaknem da će ukupna izdvajanja države od početka godine za podršku privredi dostići šest milijardi evra, odnosno oko 700 milijardi dinara, kao i da je to jedan od najvećih paketa podrške u regionu.

Iz Ministarstva finansija su takođe potvrdili da će najavljena jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara biti isplaćivana krajem naredne sedmice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2912
Povezane teme

subvencije

Turizam Subotica

banjski turizam

turizam palić

subvencije za posao

turizam na paliću

turizam

subvencionisanje

subvencije za preduzetnike

ugostiteljstvo

siniša mali

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

korona

hotelijerstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.