Komentara: 0
Pregleda: 1992

U ponedeljak počinje postpopisna anketa

12.01.2013. u 18:19h
Izvor: RTV Yueco
Republički zavod za statistiku (RZS) najavio je da će od 14. do 31. januara sprovesti postpopisnu anketu poljoprivrednih gazdinstava na slučajnom uzorku od oko 9.000 domaćinstava u 91 opštini, na 144 popisna kruga.
U ponedeljak počinje postpopisna anketa

Ovom anketom biće prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima koji su potrebni za kontrolu broja popisanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i za kontrolu odgovora na pojedina pitanja iz popisnog obrasca. Osnovni cilj ponovnog popisivanja izabranih domaćinstava jeste statistička ocena stepena pouzdanosti rezultata Popisa poljoprivrede 2012. godine.

U RZS su istakli da su, obzirom na značaj Popisa i široku primenu popisnih podataka, informacije o kvalitetu prikupljenih podataka veoma važne. Postpopisna anketa, na osnovu koje će se izvršiti kontrola kvaliteta podataka prikupljenih Popisom poljoprivrede 2012. godine, sprovodi se u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivrede 2011. godine. Prikupljeni podaci će služiti isključivo za obradu u statističke svrhe, zaštićeni su zakonom i predstavljaju službenu tajnu.

Od oktobra do kraja decembra prošle godine u Srbiji je prvi put posle 50 godina sproveden popis poljoprivrede u kome je prijavljeno 600.000 poljoprivrednih domaćinstava. Iz RZS su ranije saopštili da će prvi rezultati biti poznati krajem januara, detaljni podaci do kraja 2013, kao i da će se zbog višestrukog značaja, popis poljoprivrede ubuduće, raditi svakih 10 godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1992
Povezane teme

popis poljoprivrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.