Komentara: 8
Pregleda: 3446

U ponedeljak proslava Međunarodnog praznika rada u IV Mini Jugoslaviji

28.04.2022. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Uz himnu Jugoslavije , brojne kulturne, sportske i zabavne aktivnosti i vojnički pasulj u ponedeljak, 2. maja, na prostoru IV Mini Jugoslavije biće obeležen Međunarodni praznik rada.
U ponedeljak proslava Međunarodnog praznika rada u IV Mini Jugoslaviji

Nakon dve godine pauze, tradicionalna proslava Međunarodnog dana rada ponovo će biti organizovana na prostoru IV Mini Jugoslavije. Organizatori najavljuju bogat program prilagođen svim uzrastima, a okupljanje gostiju zakazano je za 9 časova.

OBNOVLJEN SPOMENIK JOSIPU BROZU TITU: - U okviru proslave Međunarodnog praznika rada biće otkriven obnovljen spomenik Josipu Brozu Titu. Podsećamo, spomenik doživotnom predsedniku SFRJ, koji se nalazi na prostoru IV Mini Jugoslavije i koji je delo subotičkog vajara Franje Mačkovića, srušen je početkom marta. Subotički komunisti osudili su ovaj, kako su ga nazvali, vandalski čin i najavili obnavljanje spomenika.

- Posetioce očekuje zabavni i kulturno  umetnički program u okviru kog će nastupiti lokalni pevači i kantautori, kao i orkestar Deje Ibraimovića. Takođe, biće organizovan i tradicionalni šahovski turnir, kao i revijalna fudbalska utakmica. Za najmlađe posetioce pripremili smo zabavnu igru pod nazivom "Potraga za blagom" - najavljuje Goran Gabrić, predsednik Pokreta "IV Mini Jugoslavije". 

U ponedeljak proslava Međunarodnog praznika rada u IV Mini JugoslavijiA kao i svake godine na proslavi Međunarodnog praznika rada kuvaće se vojnički pasulj i goveđi gulaš. Prostora u programu našlo se i za jugonostalničare koji će predstaviti plakate o radničkim pravima, te razmeniti antikvitete, značke i uspomene sa obeležjima nekadašnje zemlje. Ulaz je besplatanm, a organizatori najavljuju posebne pogodnosti za sve posetioce koji dođu biciklom.

U ponedeljak proslava Međunarodnog praznika rada u IV Mini JugoslavijiOsnivač i počasni predsednik IV Mini Jugoslavije, Blaško Gabrić kaže da je i proslava Međunarodnog praznika rada prilika da se stariji podsete na vremena u kojima se, prema njegovim rečima, živelo bolje, te da se mlađi upoznaju sa načinom života u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Ne želimo da zaboravimo da smo živeli u najlepšoj zemlji na svetu u kojoj je vladalo bratstvo i jedinstvo i u kojoj smo srećno odrastali i živeli. U zemlji koju smo gradili, radnik je bio vlasnik kapitala i odlučivao na koji način će se raspoređivati profit. Mi se danas okupljamo i negujemo sećanja i uspomene na zemlju u kojoj nam je bilo mnogo bolje.

U ponedeljak proslava Međunarodnog praznika rada u IV Mini Jugoslaviji

Program obeležavanja Međunarodnog praznika rada u IV Mini Jugoslaviji 

09:00 - okupljanje gostiju

10:00 - međunarodni šahovski turnir

11:00 - opšte narodno veselje

12:00 - sastanak udruženja i pokreza za ujedinjenje Jugoslovena

12:00 tradicionalni ručak (vojnički pasulj i goveđi gulaš)

13:00 - proglašenje pobednika šahovskog turnira

13:15 - "potraga za blagom" - igra snalaženja u prirodi za decu

14:00 - revijalna fudbalska utakmica

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3446
Povezane teme

Goran Gabrić

prvi maj

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

komunisti

četvrta jugoslavija

praznik rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.