Komentara: 24
Pregleda: 17654

U poslednja tri dana tri zaražene osobe u Subotici

10.05.2020. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Od početka epidemije korona virusa u Srbiji, u našem gradu ukupno su potvrđena 54 slučaja zaraze, u poslednja tri dana obolele su tri osobe.
U poslednja tri dana tri zaražene osobe u Subotici

Po informacija iz Ministarstva zdravlja poslednjih potvrđeni slučaj u Subotici, pre ova tri, bio je 27. aprila. Gradski štab za vanredne situacije poslednji put je saopštio informaciju 5. maja, kada je rečeno da u Subotici ima ukupno 51 zaražena osoba, a da je epidemiološka situacija stabilna.

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 6.059 osoba, a korona virusom je zaraženo njih 82. Virus je potvrđen kod 10.114 osoba. Do sada je izlečeno 3.006, a preminulo ukupno 215 osoba.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, policijskog časa i značajnog ublažavanja mera, primetno je da su građani iskoristili lepo vreme i početak rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara da se više kreću, da borave na otvorenom i do neke mere nadoknade "izgubljeno vreme".

Među atraktivnijim lokacijama za brojne Subotičane ovog vikenda su svakako bili šetalište uz Palićko jezero, ali i subotički buvljak.

U poslednja tri dana tri zaražene osobe u Subotici

U poslednja tri dana tri zaražene osobe u Subotici

Pored lokalnog stanovništva prethodna dva dana mogle su se videti i brojne strane tablice, iz drugih gradova Srbije. Iako još uvek nema dovoljno atraktivnog sadržaja i turistička ponuda se polagano vraća, to nije sprečilo brojne sugrađane da odmor od svakodnevice potraže na otvorenom.

Iako je ukinuto vanredno stanje i brojne mere su ukniute ili ublažene, preporuka stručnjaka je da se građani i dalje odgovorno ponašaju i da socijalne kontakte svedu na onu količinu koja će biti bezbedna za širu populaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 17654
Povezane teme

Buvljak

subotički Buvljak

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.