Komentara: 0
Pregleda: 1338

U potpunosti preseljen muzej

24.02.2009. u 20:21h
Izvor: RTV Yueco
<p>Gradski muzej se u potpunosti preselio u novu zgradu. Nakon četrdeset godina je dobio svoju zgradu i sada zaposleni imaju vi&scaron;e mogućnosti i prostora da približe umetnost građanima.</p>
U potpunosti preseljen muzej

Za sve Subotičane kustosi pripremaju iznenađenje za noć muzeja koji će biti održan u maju.

Nakon nekoliko meseci svi predmeti su preneti u depoe nove zgrade. Nova zgrada pruža više mogućnosti a jedna od njih je dvorište koje će tokom letnjih meseci koristiti za izložbe. Ukoliko i tavan bude adaptiran nadaju se i većoj stalnoj postavci.

Prema rečima Ildike Lovaš svi gradovi kao i veće opštine imaju zasebne zgrade za muzej,stoga je bilo vreme i da naš grad dobije zgradu koja će imati veće prostorije. Pre nekoliko godina u muzeju je bila organizovana izložba voštanih figura gde mnogi nisu uspeli da uđu. Zahvaljujući novom prostoru do takvih situacija više neće dolaziti.

Trenutno je postavljena gostujuća izložba iz Muzeja Afričke umetnosti koja je vezana za ukrašavanje tela i slike na stenama. Nakon nje sledi likovna izložba, a u maju za noć muzeja priprema se i veliko iznenađenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1338
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.