Komentara: 1
Pregleda: 2637

U potrazi za zabavom idu u Mađarsku

14.09.2010. u 18:48h
Izvor: Blic
<p>Većina Subotičana koja zbog krize nije mogla da otputuju na more, planinu ili banju razočarana je kulturno-zabavnom ponudom u svom gradu. Kažu da su bili prinuđeni da se rashlađuju u lavorima, a eventualnu zabavu potraže u nekoliko kafića u gradu. I dok stariji negoduju jer vi&scaron;e &bdquo;ni &scaron;etnja subotičkim korzoom nije kao &scaron;to je nekad bila, mladima najvi&scaron;e smeta &scaron;to dobar provod i osveženje moraju da traže u okolnim gradovima ili u Mađarskoj.</p>
U potrazi za zabavom idu u Mađarsku

Već drugo leto moji roditelji idu u Moroholom u Mađarsku, jer u tom gradiću imaju predivne bazene. Povela sam prijatelje ovog leta nekoliko puta tamo i oduševili smo se, jer uopšte nije skupo, a sve je na vrhunskom nivou. Subotica ima dobre festivalske manifestacije leti, ali one traju nekoliko dana, puno koštaju i kada prođu ostajemo razočarani, jer je premalo provoda za mlade. Zapravo u gradu se ne dešava ništa, a ako neko nešto organizuje to je namenjeno samo određenoj vrsti publike - kaže Slađana Vojnić.

Njeno mišljenje deli i Srđan Olaman koji kaže da će od celog leta pamtiti samo dve odlične žurke koje je organizovao kafe „Code". Zabave su bile organizovane mimo svih uobičajenih gradskih manifestacija što je i privuklo veliki broj mladih.
- Već duže vreme mladi u Subotici s nestrpljenjem očekuju vikend, a onda se svakog petka i subote razočaraju. Nedostaje mi stalni kulturno-zabavni program različitog karaktera da bih mogao u zavisnosti od raspoloženja da se opredelim kako ću i gde provesti dan - kaže Olman i dodaje da nijednom nije posetio Gradski bazen jer je tokom vrelih dana bio krcat, a zbog zagađenosti jezera Palić zaobišao je i tu mesto.

Sandri Frankl najviše smeta što u Subotici ne postoji nijedna diskoteka i što samo sporadično može da poseti zabavu sa živom svirkom, jer se retko organizuju. Kada bi znala gde svakodnevno nastupaju rokeri, a gde, recimo, tamburaši znala bi i kako da isplanira veče.

- U Subotici ima puno taletovane omladine koja bi mogla da nastupa ali, nažalost, nema ko da ih podrži i omogući im da grade muzičke karijere, a nama dobar provod. Ponosna sam na festivale koje imamo, ali bih bila sretnija kada bi deo tog novca bio usmeren za najsiromašnije, a deo na program u kome bi svakodnevno bilo događaja bez pompeznih otvaranja - kaže Franklova.

Starijim građanima nedostaje nekadašnji izgled grada, jer im je „stari subotički korzo tokom leta bio omiljena staza za šetnju". Sada kažu da novca nemaju za kafanu, pa bi im pričinilo zadovoljstvo da barem „razgledaju izloge i vide mlade kako se zabavljaju". Međutim, Josip Prčić kaže da se sve to poslednjih godina zakomplikovalo i da nije lako ni gradskoj vlasti svima da udovolji, jer dok jedni tvrde da se u gradu ništa ne dešava organizatori pojedinih manifestacija kažu da je odziv građana slab.

- Nisam zadovoljan letom u gradu. Nemam novca, ostao sam bez radnog mesta posle 40 godina rada u „Severu" i kada već ne mogu da kupim sebi ništa bio bih sretan da bar vidim lepe izloge kao što su nekad bili na Korzou. Umesto toga imamo banku do banke i po koji kafić u kojima omladina ispija ceo dan jedno ili dva pića, jer ni oni za više nemaju. Bio sam na „Interetno" festivalu, prošetao i sve mi se sviđa, ali nije dovoljno da bi građani bili zadovoljni. Uželeli smo se plesa, ali za nas starije niko ništa ne organizuje - kaže Prčić.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2637
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.