Komentara: 5
Pregleda: 5463

U požaru nastradala vlasnica azila

09.03.2011. u 22:56h
Izvor: Blic
U požaru nastradala vlasnica azila

Etela Merk iz Bačke Topole, nastradala je u požaru koji se desio tokom noći u njenoj kući u ovom gradu, u okviru koje je i salaš za zaštitu životinja.

Kako piše "Blic", Merkova, koja je i van Topole bila poznata kao zaštitnica životinja, ugušila se u požaru. Uzroci požara nisu poznati, a istraga će pokazati više detalja vezanih za ovu nesreću. Prema saopštenju policijske uprave u Subotici, u požaru je potpuno izgorela unutrašnjost kuće, a u toku je veštačenje na utvrđivanju mogućeg uzroka požara.

Predsednik opštine Bačka Topola Atila Babi izjavio je večeras da su zbrinute sve životinje u azilu na salašu 116, posle jučerašnjeg požara, kao i da će se o njima privremeno starati Javno komunalno preduzeće "Komgrad" iz tog mesta.

Babi je rekao da su obezbeđeni ishrana životinja u azilu i neohodna veterinarska nega, a sutra će biti utvrđen i njihov tačan broj. On je dodao da su to mere privremene brige, a da će u narednih mesec dana biti napravljen plan njihovog trajnog zbrinjavanja, pri čemu je pomenuo mogućnost premeštanja u druge azile.

Kako izveštava lokalna Televizija Omega, Etela Merk osnovala je na salašu 116 kod Bačke Topole azil za nezbrinute životinje pre 10 godina, kada je preuzela 200 pasa iz jednog dislociranog azila u Beogradu.

Azil je bio u teškoj situaciji jer su zbog ekonomske krize neke donatorske kompanije otkazale finansijsku pomoć. Zbog neisplaćenog računa za utrošenu električnu energiju za nekoliko meseci, kako navodi taj medij, struja u kući je bila isključena.

Foto: "Blic" arhiva 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5463
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.